Falusi CSOK igénylésénél KATA vállalkozó áfamentesen kiállított számlája is elfogadható. Nem feltétel, hogy a számlabenyújtási kötelezettség teljesítésnél csak a 27% ÁFA tartalmú lenne elfogadható.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi felvettük a falusi csokot és családon belül lenne a kivitelező és az ő számláját elfogadja a bank?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Gyula!
Attól függ, hogy családon belül pontosan milyen viszony fűzi Önöket a kivitelezőhöz. Közeli hozzátartozó által kiállított számla nem fogadható el. Közeli hozzátartozónak minősül a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.

Jó napot!
2 gyerekre szeretném felvenni a falusi csokot felújításra az 1,3 milliót.
Az lenne a kérdésem, hogy 1,3 milliónak a 70%-át elég leszámlázni, vagyis 910 ezer forintot ahhoz, hogy megkapjuk az 1,3 forintot?

Kedves Hajnalka!
A hitelintézet által is elfogadott költségvetés legalább 70%-át kell számlával igazolni. Amennyiben a költségvetésük 1,3 millió forintról fog szólni, akkor annak 70%-áról, 910 ezer forintról kell számlát benyújtani. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt szakértő!
A szerződés aláírása előtti számlákat elfogadják?
Köszönöm.

Kedves Stefan!
A munkálatok megkezdését megelőző 6 hónapban keletkezett számlák is elfogadhatók. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Falusi Csok 5+5-nél saját magam is elvégezhetem a munkákat? És csak az anyagot számláznám le. Vagy minden csak vállalkozóval csináltathatok?

Kedves Attila!
Falusi CSOK esetén a költségvetés legalább 70%-át kell számlával igazolni. Amennyiben ez teljes egészében lefedhető anyagköltségről kiállított számlával, akkor munkadíj számla benyújtása nem szükséges. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!