Igen, a KATA-s vagy alanyi adómentes vállalkozó által kiállított számla elfogadható a támogatás igénylése során. A Rendelet csak az 5 %-os áfát tartalmazó számlát zárja ki. A 0%-os és 27%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla figyelembe vehető a lakásfelújítási támogatás igénylés során.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
104 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Friss Kata-s cég /április. 01 keltezésű/ adhat nekem számlát az állami 50%-os visszaigényléses felújításról? A jogosultság fedi a munkát.
Üdv.
Ákos

Üdvözlöm,
az 50% támogatási pályázatban katás vállalkozóként számlázhatok-e ki anyagszámlát 0% áfával?

Üdvözletem.
Mennyi pénz visszatérítésre számíthatok, ha a következő számlákat nyújtom be:
Terasz tető: 1.500.000 anyag, 400.000 munkadíj
Külső színezés: 480.000 anyag, 600.000 munkadíj
Térkő: 1.000.000 anyag, 550.000 munkadíj.
Köszönöm a választ.

Kedves Hitelnet.hu,
A teraszunk burkolatát, illetve az elektromos kapunkon található lécezést, illetve a kapun található toló motort szeretnénk lecserélni/felújítani.
Kiterjed-e ezekre is a lakásfelújítási támogatás?
Köszönöm válaszukat!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy katás vállalkozó számlázhat olyan anyagot a megrendelőnek, ami nem kapcsolódik a tevékenységi körébe? Ha igen, az elszámolható a felújítási programban?

Üdvözlöm.
Ha KATA-s vállalkozó használt, bontott faanyagról ad számlát, ebből tároló vagy kocsibeálló készül. Az is elfogadható vagy csak új anyagból készülhet?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Kerti faház építése esetén, mint tároló egység is igénybe vehető a támogatás vagy sem? Esetleg egy ilyen milyen megnevezéssel fogadható el, ha elfogadható?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Nem értem a fenti leírást. A rendelet 7. § b) pontja szerint csak az áfa tv. hatálya alá tartozó termékértékesítésről és szolgáltatásnyújtásról kiállított számla fogadható el. Amennyiben alanyi adómentes KATA-s vállalkozó állítja ki a számlát, ő nem alanya az áfa tv.-nek, hiszen áfa bevallást sem ad be. Így az én értelmezésemben az ő számlája nem nyújtható be a támogatás igénylése során.
Válaszát előre is köszönöm!

Azt ajánlották nekem, hogy KATA-s vállalkozóval csináltassam a felújítást, mert ez esetben az ÁFA nálam marad. Sajnos nem értem ezt, kérhetek segítséget, hogy ez miért marad nálam ?

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy katás vállalkozó vagyok főállásban 3 éve, de elvégeztem egy burkoló tanfolyamot is. Be is írattam a vállalkozásba. Adhatok burkolásról is számlát, amit elfogadnak a felújítási támogatáshoz? Vagy várnom kell vele.
Köszönöm előre is!

Tisztelt Hitelnet.
Az lenne a kérdésem,hogy KATA-s vállalkozó 1.600.000 Ft-ról állított ki munkadíj számlát.Van-e összeghatára a számlának úgy,hogy az évi keretet még nem érte el.(12.000.000)?
Benyújtható-e?

KATA-s vállalkozónak. Egészsegügyi járulék tartozása van, de azt törleszti, az ő számláját is elfogadják lakásfelújítási programban?

Érdeklődnék, hogy személyesen tudok 0% – os számlát kerni anyag utan Üzletben? Amit a pályázat utján felvezethető? Vagy a vállalkozó vegye meg?

Érdeklődni szeretnék, hogy egyéni vállalkozó alanyi adómentes vállalkozási háttérrel adhat e anyagról számlát? És ugyan erre a munkára kiadott munkadíj számla milyen adózás alá tartozik, tényleg 35%? Köszönöm válaszát.

Mi július 6-án adtuk be a KATA-s számlákat! Mennyi idő mire visszakapjuk a pénzt?

Azt szeretném kérdezni, hogy a katás vállalkozó állíthat-e ki anyagról számlát?

Apósom Kata-s, a munkát vele végeztetném el (érthető okokból – nincs túlszámlázás, nincs minőségi kifogás) Tőle (Apósomtól) kapott számla is elszámolható ?

Elváltam, de a volt férjem meghalt még 2009-ben. Fiam augusztusban lesz 25 éves. Kell a volt férjem halálát igazolni, vagy egyedüli igénylőként kérhetem a támogatást? Anyagszámlán, ha együtt szerepel burkolási és vízszerelési anyag, elég a végösszeg, vagy külön kell feltüntetni a különböző tevékenységhez tartozó anyagokat? Ha olyan tétel szerepel a számlán, ami nem épül be-ecset, vödör, fugakereszt-elég, ha lehúzom, és levonom a végösszegből?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 27%-os és 0%-os (KATA-s) számlákat kiállító vállalkozókkal is lehet vegyesen dolgoztatni? Ugyanúgy számolják el a támogatásokat?
Köszönettel: Dávid

KATA- S vállalkozó által kiállított számla elfogadható új ház építése során ?Csok-ot és hitelt is igénybe vettünk .

Kedves Hitelnet!
Ha a napelemes rendszer kivitelezését az igényló munkáltatója végzi el, az a számla elfogadható? Az igénylő sem részesedéssel, sem tagsággal nem rendelkezik, egyszerű munkavállaló a kivitelező cégben.

Ha nem katás a vállalkozó, mert azt már kinőtte és áfa nélküli számlát állít ki, ami után ugyebár 15%al adózik, ez a számla akkor elfogadható?

Tisztelt Hitelnet! Érdeklődni szeretnék, hogy jól értelmezem e, hogy ha nekem KATA-s vállalkozó végzi a felújítást, akkor nem tudom igénybe venni a felújítási hitel, mivel nem ÁFA alany? Csupa ilyen szakembert találtam, akiben megbíznék. Köszönettel: Tamás

Ha KATA-s vállalkozó csinálja a házban az elektromos felújítást, megállapodás szerint 920 ezer Forintért, melyből 320 ezer Forint az anyagköltség és 600 ezer Forint a munkadíj, de a számlára csak egy összegben írta rá, hogy 920 ezer forint, viszont a szerződés mellékletében látszik, hogy ebből mennyi volt az anyag és mennyi a munkadíj, akkor a számlaösszesítőbe írható külön a 320 ezer anyaghoz és külön a 600 ezer munkadíjhoz?

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne ,hogy a kivitelező vállalkozó ki állíthat e anyag számlát vagy csak a kereskedőtől származó számla a jó?
Köszönettel.

Üdvözlöm
Engem az érdekelne, hogy a benyújtási idő ami ugye az utolsó számlától számítva 60 nap, melyik számlára vonatkozik az anyaköltség vagy a munkadíj számlára….vagy mindkettőre?
Köszönöm válaszát

Tisztelt Cím!
A lakás több helyiségében a tetőtér ablakok körüli álmennyezeti (gipszkarton) burkolatokat cserélni, felújítani szükséges. A házon új pala fedés készült el és emiatt a meglévő tetőtér ablakokat ki kellett venni, majd a visszahelyezéskor kiderült kb. 8-8 cm-es hézag lett mindegyiknél, mivel az új tető ennyivel vastagabb lett a 40 évvel ezelőtti tetőhöz képest.
Támogatható-e a gipszkarton-álmennyezet részleges cseréje, felújítása?
Köszönettel, Iván

Tisztelt Cím! A beépíthető bútor beépítése, cseréje meghatározásnál a csere feltétlenül szükséges, vagy elegendő ha beépítésre kerül egy új beépíthető bútorzat? Ugyanígy érdeklődöm, hogy a belső nyílászárók beépítése, cseréje esetén elfogadható-e az új belső nyílászáró beépítése? A tetőtéri ablak, beépíthető belső nyílászárónak minősül? köszönettel, Iván

Tisztelt Cím!
Anyagköltségről befogadható az átutalásos számla? Átutalásos számla esetében szükséges a teljesítési igazolás? Készpénzes számla esetlében szükséges-e a pénztárbizonylat? Köszönettel, Iván

Tisztelt Cím!
Számlaösszesítőt vállalkozóként egyet ,vagy minden vállalkozó mindegyik tevékenységéhez külön kell készíteni? Saját vásárlásaim számláit külön kell összesíteni? A KATA adózásba tartozó vállalkozó számlái megfelelőek a támogatáshoz?
Köszönöm segítségüket!