Üdvözletem, régi megrepedezett, megsüllyedt járdánkat szeretnénk belül újraépíteni. Kb 80%- ban betonozás, 20%- térkő. Erre vonatkozik-e a térburkolat cseréje?
Köszönöm.

Válaszunk:
A MÁK által kiadott tájékoztatók alapján “a ház előtti, kerítésen kívüli (utca) járda, bejáró (közterület) felújítására” NEM igényelhető a lakásfelújítási támogatás. Amennyiben az említett munkálatok telken belül vannak, akkor természetesen támogatható tevékenységnek minősül a betonozás és a térkő is.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
30 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy vízóra akna betonozása, valamint lakáson belüli betonozás szoba, étkező, ….. stb. elszámolható-e a lakásfelújítási programon belül.
Köszönöm a választ.

Üdv!
Térkövezés ügyben: a vállalkozó egyéb, szakképesítéshez kötött munkák mellett elvállalja a térkövezést is, de ezt nemrég vette fel a tevékenységi körök közé.
Adhat úgy – a lakásfelújítási programban elszámolható – számlát, hogy nem rendelkezik erre vonatkozó szakképesítéssel?
A MÁK-nál azt mondták, hogy a számla a lényeg, de a NAV kérhet utólag szakképesítés igazolást? A térkövezési tevékenységet alá kell egyáltalán valamilyen képzettséggel támasztani?
Mert csak akkor rendelnénk meg nála, ha minden ok… : -)
Előre is köszönöm válaszát!

Üdv.
Térköveztetni szeretnék. 2 vállalkozó csinálná. Az egyik a hozzátartozó földmunkát, tükör kialakítása, beszórása stb. A másik, aki a térkövet és a szegélyköveket lerakja. 2 vállalkozói szerződés. Mindkettő felhasználható a támogatáshoz? (Mivel egyik az földmunka a térkövezés előkészítése.)
Köszönöm.

Üdv!
Augusztusban kerül csak a nevemre a ház, addig lízingelem.
Én is igénybe vehetem ezt a fajta támogatást? Azt hallottam, hogy 1 éve tulajdonomban kell legyen az ingatlan? Ez igaz?

Üdv!
Kérdésem a következő lenne, falusi csok korszerűsítést szeretnénk áfa visszaigényléssel 2 meglévő gyerkőcre az igénylés pedig telken belüli térkövezés lenne autó bejárónak a garázsig, illetve a kapu kialakítása.
Ez lehetséges?

Üdvözletem.
A vállalkozói szerződésben csak a felújítási munkákat kell felsorolni és a vállalkozó munkadíját kitölteni, ha az anyagot nem a vállalkozó biztosítja, hanem mi vásároljuk meg?
Válaszukat köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a telken belül lévő betonjárda, csúszásmentes járólappal történő leburkolása elszámolható e a támogatásban, vagy csak a terasz burkolást veszik figyelembe?

Üdvözlöm!
Terasz lépcső kialakítása, terasz magasítása, illetve ház körüli beton lábazati járda kialakítása elszámolható? Ha igen melyik soron, mert a szigetelt beton lábazati járda a térburkolat és a szigetelés (víz) kategóriába is bele tartozhat.
Köszönettel.

Üdv!
Terasz járólappal történő burkolása elszámolható-e?

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy az aszfalt burkolat vajon beletartozik-e a térburkolat fogalmába, tehát támogatható tevékenységnek minősül-e?
Az udvarunkkal szeretnénk valamit kezdeni, összetöredezett járdák, néhol kavicsos, máshol meg földes. Egybefüggő aszfaltburkolatot csináltatnánk, amennyiben a támogatás keretein belül elszámolható.
Köszönettel!

Üdvözlet!
Ha térkővezés közben felmerült,hogy új aknafedelet kell készítetni (mert nincs szintben),annak az anyagköltsége elszámolható?
Köszönettel

Érdeklődnék, hogy Ikeában vásárolt gardróbszekrényre is igénybe vehető-e a támogatás?
Köszönöm.

Térkövezés kapun belül és kapun kívül is lesz. Az összes vásárolt térkő 260 m2, ebből 230 m2 kerül kapun belülre. A számlaösszesítőn 230 m2 térkő összegét tüntessem fel? Nem gond, hogy a számlán a 260 m2 szerepel?

Üdvözlöm!
Ha térkövezés miatt támfal építésze vált szükségessé akkor ennek az anyagköltsége és munkadíja elszámolható a térkövezés címén?
Köszönöm válaszát!