Ingatlan bővítésre igényelhető a felújítási támogatás?

A lakásfelújítási támogatás lakóingatlan bővítésére (a bővítési munkálatokat tartalmazó költségvetésben található munkálatokra) nem igényelhető, az elfogadható és támogatható munkálatokat a fenti lista tartalmazza. A bővítésre elérhető CSOK támogatásról ide kattintva olvashat bővebben. A

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
A jogszabály télikertet támogat, terasz építését is támogatja. Mi egy a házhoz kapcsolt teraszt építtetnénk, melyet három oldalról üvegezett felületekkel vennénk körül. Tehát egy “verandát” mai nyelven télikertet szeretnénk.
Ez a támogatottak körében van? Nem bővítés?
Válaszát előre köszönve, Zsófia

Kedves Zsófia!
A témában bővebben IDE és IDE kattintva olvashat.

Tisztelet szakértő! Én kombinálni szeretném a csok lakásbővítést és a felújítási támogatást. Olvastam, hogy lehetséges:….” Szintén nagyon sok ember fantáziáját megmozgatja a lakásfelújítási támogatás, ami független a csoktól, de szintén szükséges legalább egy gyermek nevelése az igényléshez. Az új támogatással az állam a felújítási munkálatok és az anyagköltség 50 százalékát átvállalja, de legfeljebb 3 millió forintot ad. A csok használt lakás bővítésére és a lakásfelújítási támogatás ráadásul kombinálható, így az a család, amelyik használt lakást szeretne bővíteni és felújítani akár 5 750 000 forintot is kaphat így a munkálatokra (4 gyermek estén, nálunk 3 gyermek van, gondolom akkor 5.200.000 forint)… Továbbiak »

Kedves Mazsola!
A bővítés megvalósulását követően további munkálatokra, melyek nem közvetlenül a bővítéshez kapcsolódnak és a bővítés keretében nem kerülnek elvégzésre, igényelhető a lakásfelújítási támogatás is, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni, hogy ingatlan bővítés esetében ahol a lakóingatlan mellé falkapcsolattal épül egy garázs, egy szoba, illetve nagyobb nappali, abban az esetben, ha a kivitelezési munkálatokat külön kezeljük és az ingatlan régi részén végzett munkálatokról nyújtjuk be a számlákat az elfogadható? Az alábbiak lennének: – tetőszigetelés régi részen – ablakok cseréje a régi részen – redőnyök cseréje a régi részen – tolókapu automatizálás ( meglévő kerítés) – bejárati ajtó csereéje – beltéri ajtók cseréje ( régi részen) – korszerűsítés a régi részen – festés, glettelés a régi részen – ingatlan régi részén külső homlokzati festés – párkányok cseréje… Továbbiak »

Kedves Zsolt!
Véleményünk szerint így működhet az igénylés, hogy nem a bővített épületrészen elvégzett felújításra igénylik a támogatást.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x