Igényelhető a lakásfelújítási támogatás, ha csak a házastársam nevén van az ingatan?

Igen, szövege szerint:
“A támogatás abban az esetben igényelhető, ha az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek”
Amennyiben tehát az ingatlan tulajdonosa a házastárs kizárólag, ez nem jelent kizáró okot a támogatás igénylésénél, lehetőség van együttes igénylésre. Közös lakcím esetén egy kiadott MÁK állasfoglalás esetén mindenképpen csak együttes igénylés lehetséges.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az ingatlanunk címe tavaly megváltozott, ami most jutott tudomásunkra. Feleségemmel és két gyermekemmel erre a címre vagyunk bejelentve 2018. óta. Ha lemódosítom most a címünket, hogyan igazoljam, hogy évek óta itt lakunk? Mivel a jelenlegi lakcímkártyáinkat le kell adnunk.
Vagy kérjük a lakcímkártyánk szerinti régi címünkre a számlát?

Ami tovább bonyolítja a dolgot, hogy sarok telken lakunk, ezért a régi címünkből is kettő van az egyik utcában, és most a másik utca szerinti címből szintén kettő van.

Válaszukat előre is köszönöm!

Feleségemmel és két fiúnkkal lakunk a felújítandó ingatlanban, melynek tulajdonjoga a feleségem és köztem oszlik meg. Állandó lakcímünk is a közös ingatlanba szól, azonban az én esetemben még nem telt el egy év a lakcímbejelentés óta, így technikailag nem vagyok jogosult a lakásfelújítási támogatásra. Ugyanakkor egy Önök által hivatkozott MÁK állásfoglalás szerint közös lakcím esetén a házastársak csak közösen nyújhatják be az igénylésüket. Az volna a kérdésem, hogy a mi esetünkben mégis az lenne-e a helyes eljárás, hogyha a feleségem egyedül igényelné a támogatást? (Feltételezem, hogy ebben az esetben – jogosultság híján – lemondó nyilatkozatra sincs szükség az én részemről.)… Továbbiak »

Kedves Balázs!
Mivel közös a lakcím így mindenképpen együttesen tudják igényelni a támogatást. A számlákat elkezdhetik gyűjteni, és ha letelt az egy év, akkor benyújthatják az igénylést.

Az ingatlan 50 százaléka házastársamé, a másik 50 százalék anyósom tulajdonában van.
Ez esetben is igényelhetjük férjemmel a támogatást?

Kedves Rita!
Igen, mivel elegendő, ha az igénylők együttesen legalább 50% tulajdonrésszel rendelkeznek.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Megszeretném kérdezni hogy tavaly vásároltuk a térkövet viszont lerakva csak idén lesz. Az anyag költséget elszámolhatom ?

Kedves Ilona!
Munkadíj is szükséges a jogosultsághoz!
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Igen tudom! De sajnos csak csak ez év januárjától kiállított számlákat fogadják el! A számla tavaly szeptemberi. Így csak a munkadíjról tudom a számlát benyújtani! Azt is elfogadják ?

Az ingatlant ami fel szeretnénk újítani,annak egyedüli tulajdonosa vagyok.Van egy sérült beteg fiúnk aki az idén 30 éves lessz.A jogszabály szerint jogosultak vagyunk a támogatásra.De mi olyan helyzetben vagyunk,hogy a házastársam kapja az
otthon nevelési dijat az az GYODOT,de
ő nem tulajdos az ingatlanba.Azt szeret
ném kérdezni hogy ebben helyzetben igényelhetjük e a támogatást és milyen formában.Válaszukat előre is köszönöm.


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x