Igénybe vehető a falusi CSOK, ha a házastársamnak nincs tulajdonrésze az ingatlanban?

Házastársak, élettársak falusi CSOK igénylése esetén feltétel, hogy mindketten rendelkezzenek tulajdonrésszel a támogatott ingatlanban. Korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelt falusi CSOK esetén elegendő, ha együttesen legalább 50% tulajdonrésszel rendelkeznek.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!
Nem feltétlenül ebbe a kategóriába való, de Falusi CSOK témakörbe vág a kérdésem, amibe segítségüket kérném.
Korszerűsítésre igényelnénk majd támogatást, viszont nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy a nagycsaládos autóvásárlás támogatás, amit igénybe vettünk, vajon csökkenti-e az igénybe vehető max 5M Ft-os támogatási összeget?
Illetve az ÁFA visszatérítési lehetősége, leegyszerűsítve azt jelentené, hogy ha a költségvetésem megvalósul és azokat 27% áfás számlával igazolom, azt még tulajdonképen az igényelhető támogatás mellett visszaigényelhetem – ha igen, akkor feltételei?
Üdvözlettel,
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Kornél!
A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása nem csökkenti a falusi CSOK 5M Ft-os összegét.
Az ÁFA visszatérítést akkor tudja igénybe venni, ha a korszerűsítés bekerülési költsége annak összegét is tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a teljes költségvetésnek a falusi CSOK 5M Ft-os összegén felül az ÁFA visszatérítés összegét is tartalmaznia kell. A falusi CSOK és ÁFA kérelem egyidejűleg nyújtható be. A támogatásokat a bank szakaszosan folyósítja, az elért készültség 70%-át kell számlával igazolni. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Üdv!
Korszerűsítésre vennénk igénybe a Falusi CSOK támogatást. A ház 50%-ban a feleségem, 50%-ban az édesanyja tulajdonában van. Nekem nincs tulajdonrészem. Így – minden más feltétel teljesülése esetén – igényelhetjük a Falusi CSOK-ot?
Köszönöm!

Kedves Márk!
A falusi CSOK jogosultsághoz Önnek is szükséges tulajdoni hányaddal rendelkezni a támogatott ingatlanban. Önnek és feleségének együttesen 50% tulajdoni hányad elegendő. Megoldás lehet tehát, ha felesége Önnek ajándékoz valamekkora részt a saját tulajdoni hányadából.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Ez a feltétel ugyanúgy fennáll a lakásfelújítási támogatásnál, illetve a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsönnél is?
Köszönöm a segítséget!

Kedves Márk!
Nem, ott elegendő, ha egyikük vagy a kiskorú gyermek rendelkezik az ingatlanban legalább 50% tulajdoni hányaddal.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x