Hogyan lehet igazolni a számlák kifizetését átutalással történő fizetés esetén?

A kivitelező felé átutalással történő számla kiegyenlítés esetén hogy tudom igazolni a kifizetést?
Ha az anyag beszerzést a vállalkozó végzi, kinek a nevére kell a számlának szólnia?

Átutalással történő fizetés esetén a bankszámla olyan kivonata szükséges, ami az adott tételt is tartalmazza. Erre két lehetőség is lehet:
1. hó végi kivonat, a nem releváns tételeket olvashatatlanná téve. Ez lehet az elektronikus bankkivonat is, de netbankos napi forgalmi, vagy terhelési értesítő nem lesz elegendő.
2. bank által aláírt és pecsételt igazolás, hogy az átutalás visszavonhatatlanul megtörtént.

Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 



Utolsó módosítás: 2021. március 22. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

“Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni. ” A gyakorlatban ez hogy nézne ki pontosan? Adott egy vállalkozó aki A-Z-ig mindent megcsinál (megveszi az anyagot, idehozza, felhasználja,…). Ez esetben a vállalkozó a nevemre kiállít egy számlát amin szerepelni fog két tétel: anyagköltség, munkadíj. Ezen felül a szerződés mellékletében megtalálható a felhasznált anyagok listája illetve az elvégzett munka is. Ezen felül a szerződében elegendő egy mondattal utalni arra, hogy a vállalkozó hozta az anyagot is, annak ellenére,… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x