A kivitelező felé átutalással történő számla kiegyenlítés esetén hogy tudom igazolni a kifizetést?
Ha az anyag beszerzést a vállalkozó végzi, kinek a nevére kell a számlának szólnia?

Átutalással történő fizetés esetén a bankszámla olyan kivonata szükséges, ami az adott tételt is tartalmazza. Erre két lehetőség is lehet:
1. hó végi kivonat, a nem releváns tételeket olvashatatlanná téve. Ez lehet az elektronikus bankkivonat is, de netbankos napi forgalmi, vagy terhelési értesítő nem lesz elegendő.
2. bank által aláírt és pecsételt igazolás, hogy az átutalás visszavonhatatlanul megtörtént.

Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
A vállalkozó felé lehet készpénzben fizetni vagy csak átutalásos számlát fogadnak el a támogatás igénybevételéhez?

Kedves Miklós!
Készpénzes számla is elfogadható.

A vállalkozó számláját készpénzben is ki lehet egyenlíteni, vagy kizárólag átutalásos fizetés esetén lehet igényelni a támogatást?

Kedves Erzsó!
Készpénzes számla is elfogadható!

Ha átutalással rendezem a számlákat, az csak saját számlaszámról történhet, vagy más számlaszámáról is. Például a felújításra szánt összeg egy részét ajándékba kapjuk rokonoktól, akkor előbb át kell utalni nekünk az összeget majd úgy a vállalkozónak, vagy direktben is át lehet utalni?

Kedves Ági!
Átutalásos számla vagy kártyás fizetési mód esetében nem csak az igénylő lehet a fizető fél / kártyatulajdonos. Bárki lehet.

“Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni.

A gyakorlatban ez hogy nézne ki pontosan? Adott egy vállalkozó aki A-Z-ig mindent megcsinál (megveszi az anyagot, idehozza, felhasználja,…). Ez esetben a vállalkozó a nevemre kiállít egy számlát amin szerepelni fog két tétel: anyagköltség, munkadíj. Ezen felül a szerződés mellékletében megtalálható a felhasznált anyagok listája illetve az elvégzett munka is.
Ezen felül a szerződében elegendő egy mondattal utalni arra, hogy a vállalkozó hozta az anyagot is, annak ellenére, hogy ez egyértelműen kiderül a számlából is, hiszen szerepel rajta az anyagköltség?