Üdvözlöm, A kérdésem arra irányul, hogy a számlaösszesítőt egy IKEA esetében hogyan kell felosztanom, a számlán svéd megnevezéssel vannak a termékek és tartalmaznak beépíthető konyhabútor elemeit, valamint fürdőszobai beépített bútorokat és tartozékait vegyesen. A számlaösszesítőn hány sorban kell ezen tételeket feltüntetni és milyen megnevezéssel, hogy szabályos legyen? Köszönöm

A számlaösszesítőben a megrendelő nevére szóló számlákat kell feltüntetni. A sablon letölthető a MÁK honlapjáról. Minden számla külön sorban szerepelhet. A “A Kormányrendelet 6. §-a szerinti támogatható építési tevékenység megnevezése” oszlopba kell írni a tevékenység megnevezését a rendelet szerinti bontás alapján.
A beépíthető bútor esetében: s)beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
160 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Kérdésem, hogy beltéri festésnél én is megvehetem az anyagot (pl: tapéta, festék, glett stb) vagy csak a vállalkozó.
Köszönöm!

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha a munkálatokról a számlák úgy vannak kiállítva, hogy az első számlán az áll, hogy hideg burkolás, a következőn – néhány nap múlva – pedig az, hogy a felület előkészítése, bontás, csiszolás stb., ez elfogadható lesz a pályázatban? Több szoba van, konyha, fürdő és nem egyszerre készülnek a helyiségek.
Köszönöm!

Jó napot kívánok!
Fürdőszoba felújításra szeretném igénybe venni az otthonfelújítási támogatást. Az alábbi kérdéseim lennének:
1. A burkolatot, a szanitert és a beépíthető bútort én vásároltam a nevemre kiállított számlákkal. A munkálatokhoz szükséges anyagot a kivitelező “hozza”, tehát az ő számlájában lesz anyagköltség és munkadíj is. Azt értem, hogy ezeket külön (sorban) kell feltüntetni, de részletezni is kell az anyagokat, illetve az elvégzett munkálatokat?
2. A felújítás része a régi burkolat lebontása és annak elszállítása konténer igénybevételével, ezt is a kivitelező intézi, az ő számlájában fog szerepelni. Minek számít a konténer? Anyagköltség?
3. Azt olvastam, hogy a teljes támogatás igénybevételéhez az szükséges, hogy az anyagköltség és a munkadíj egyenként is elérje a végösszeg 25 %-kát. Tehát pl. 1 millió Ft végösszegnél lehet 250 ezer és 750 ezer. Jól értem?
Nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlöm!
Kérdésem, hogy mi a teendő abban az esetben, ha 100 m2 burkolólap egy számlán szerepel, amelynek csak egy részét építjük be a jelenlegi felújítás során. A teljes anyagköltség elszámolása nyilván nem szabályszerű. A számla összege felosztható a felújítás során felhasznált anyagok arányában?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel megkérdezem, hogy elegendő-e csak 1 db számla a felújításról, melyet a befejezés után kapok az összeg kifizetése után. Illetve a számlán részletezni kell a munkálatokat vagy elég a felújítási munkadíj fogalom?
Köszönettel!

Kedves Hitelnet!
Ablakot cserélünk, kaptam egy olyan előlegszámlát, amin az szerepel megnevezésként, hogy: “Műanyag nyílászáró előleg”.
Elszámolható ez így vagy kérnem kell egy másikat a vállalkozótól?
Ha igen, akkor a számlaösszesítőben munkadíjat vagy anyagköltséget kell megjelölni?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy 1 db munkadíj számlámhoz 15 db anyagszámlám van. Minden egyes anyagszámlához be kell írnom a munkadíj számla sorszámát, vagy csak elég a felsorolt anyagköltség számlák után.
Köszönöm válaszát.

Tetőcserép cserénél minden egyes munkafeladatot fel kell sorolni, pl. bontás ennyi, lécezés ennyi, fólia ennyi, stb. vagy elég csak, hogy tetőcserép csere ára + munkadíj otthonfelújítási támogatásnál?
Köszi.
Ági

Tisztelt Cím!
Az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez az összekészítéskor vettem észre, hogy egy anyagköltséget tartalmazó számlán a lakcímem nem megfelelően került feltüntetésre egy gépi számlán (Havi-hegyi út helyett Havi-hegy út került feltüntetésre).
Kérdésem az lenne, hogy megfelelő-e úgy javítani, hogy a számlát a számlakiállító kézzel lejavítja, pecsételi, és aláírja? Ha nem, akkor mi a módja a javításnak?
Köszönettel: Péter

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, ha én egyedül szeretném igényelni a támogatást, nem vagyok házas, élettársi kapcsolatom, akivel már nem élünk együtt, de egy a lakcímünk, akkor hogyan tudom igényelni a támogatást? Ki kell jelentkeznie a közös lakcímről?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
A számla tartalma: “Tetőtér szigetelése és gipszkartonozása, padlástér alapzat szigetelése és betonozása. ” 1 DB és az összeg.
Maga a szerződés tartalmazza a részleteket, hogy ebből melyik munkafázis mennyibe kerül. Ez csak munkadíj számla, az anyagot mi vettük, arról külön számlák vannak.
Kérdésem, hogy így megfelelő-e a számla.
Köszönöm szépen!

Üdvözlöm!
A munkadíj számla csak glettelés, festésről szól. Ettől függetlenül csatolhatok szaniterről szóló számlát is?
Válaszát köszönöm!

Üdvözlöm!
Amennyiben a számla végösszege nem 0-ra vagy 5-re végződik, milyen összeget kell feltüntetni a számlaösszesítőn. Amit fizettünk vagy ami a számla összege? A kerekítés készpénzes fizetés esetén jelentkezik.
Példa: a számla, összesen 4999 Ft, amit fizetni tudunk készpénzben az 5000 Ft (kerekítés 1 Ft)
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne,hogy egy vállalkozó által végzet munka, munkadíj, illetve anyagköltségnek 50-50 %-ban kell szerepelnie, nem lehet az anyagköltségem több mint a munkadíj?
Köszönöm.

Gyermekem 21 éves, 18 éve egyedül nevelem. Az apja 3 éve meghalt. Akkor is ki kell tölteni az apa adatait? Lakcímhez mit kell írni? Kötelező mező!

Üdvözlet!
Az otthonfelújítási támogatás számlaösszesítő excel táblázat 12 sort tartalmaz, ami jóval kevesebb, mint amennyi számlát összegyűjtöttünk és be szeretnénk nyújtani. A táblázat úgy tűnik nem szerkeszthető, nincs rá jogosultságunk további sorok beillesztéséhez. Mi ilyenkor a teendő, több összesítőt kell kitölteni (ez esetben a tényleges összesítési funkció szerepét veszíti) vagy van esetleg más megoldás, amire mi még nem jöttünk rá? Gyanítom nem csak nekünk lett több mint 12 számla, más ezt a problémát hogy hidalta át?
Bárminemű tanácsnak hálásak lennénk, köszönjük.

Kérdésem a következő: párommal együttesen igényelnénk az otthonfelújítási támogatást, a számlákat úgy kértük, hogy kettőnk nevére szóljon. Mivel úgy gondoltuk együttesen igényeljük, akkor mindkettőnk neve rajta legyen. Azt mondták a call centerben, hogy csak egy névre szólhatnak a számlák.
Emiatt visszadobhatják a kérelmet?

Üdvözletem!
Kerítés építést magam végeztem, de anyag számlák vannak hozzá. Ezt hogyan kell feltüntetni a számlaösszesítőn? Más munkákból megvan a munkadíj számla, amennyi kell a támogatáshoz.

Tisztelettel kérdezem, hogy amennyiben egy számla több tevékenységi körhöz tartozó terméket is tartalmaz, pl. jd) a szaniterek beépítése vagy cseréje és c) fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is, vagy olyat is, amely nem számolható el sehova, akkor a számlát egyszer kell feltölteni vagy többször, és csak a megfelelő tevékenységi körhöz tartozó összeget lehet az adott sorban feltüntetni?
Köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm.
Van egy nyílászáró előleg megnevezésű számlánk és egy végszámlánk, amiben együtt, de külön tételként szerepel anyag és munkadíj.
Kérdésem az, hogy a számlaösszesítőben, hogy választható ki a munkadíj vagy anyagköltség.

Két kérdésem lenne. Kész vagyok a papírmunkával, de még nincs beadva… A hozzászólásokat olvasgatva szembesültem néhány dologgal.
1. Az összes vállalkozási szerződésbe bevezettem a munkadíjhoz tartozó anyagköltségeket is, de az anyagköltségek az én nevemre szólnak. Ez nagy probléma? Beadható ennek ellenére így?
2. A festés számlánál az anyagköltségek között vannak különböző eszközök (takarófólia, ecset stb), amik szintén nem számolhatók el. Én nem vontam le az anyagköltségekből, így van már beírva a vállalkozási szerződésbe. Ezzel kell foglalkoznom, vagy automatikusan levonják?
Ha nem muszáj, nem keresnék fel újra minden vállalkozót, hogy írjuk újra a szerződést.

A számlarészletezőre az anyagokat tételesen ki kell részletezni a számla alapján, vagy csak magát a számlát kell feljegyezni?

Üdvözlöm!
A villanyszerelő csak munkadíjat számlázott részünkre, az anyagokról szóló számla a nevünkre szól. A számlaösszesítőben hogyan vigyem fel a munkadíjat, ha ő több tevékenységet is végzett:
a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső, illetve külső hálózatának kiépítése vagy cseréjét
je) a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét
jg) a lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréjét
s) beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréjét
Mindezek a vállalkozói szerződésben lebontva szerepelnek, de a számlaösszesítőben is vigyem fel négyszer, ugyanazzal a dátummal, számlaszámmal?

Kérdésem, hogy konyhaszigetre kérhető-e lakásfelújítási támogatás? Egy-két meglévő konyhabútor elemet is cserélünk újra. Ezt írhatjuk egy sorba az összesítőben, vagy külön sorban kell feltüntetni?

Üdvözlöm,
ha generálkivitelező csinálta a munkákat, hogyan nézzen ki a számlarészletező, az anyagköltség kinek a nevére szóljon?

Tisztelt Hitelnet!
Napelemes rendszer kiépítésére szerződtünk, amelyhez 2021 februárban előleg számla alapján 50-50%-ot fizettünk mind a teljes munkadíjból, mind pedig az anyagköltségből. A munkálatok áprilisra lettek kész, így a végszámla is akkori, amikor kifizettük a fennmaradó 50%-át a teljes összegnek. A végszámlában részletezve van az összeg, a végén pedig le van vonva a fizetett előleg, így a végszámla végösszege a teljes költség fele. (az utolsó 2 előleg sor levonása nélkül a felsorolt tételek adják a teljes kifizetett és szerződött összeget) Ebben az esetben a végszámla, annak végösszegével (a teljes összeg 50%-a) és az előleg számla kerül a számlaösszesítőbe? Vagy csak a végszámla, de ugye annak a végösszege csak a teljes költség 50%, mivel levonta belőle az előleget, és a levonással nem foglalkozunk?

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy a tüzépen vásárolt anyagok közül, amik egy számlán vannak minden elszámolható lenne, de nem szeretném az összes tételt elszámolni, mert egy másik házhoz is lettek felhasználva az anyagok.
Ilyenkor mi a teendő?

Tisztelt Hitelnet!
Ha van egy anyagszámlám, amiben több tevékenység anyaga is szerepel (a, víz- csatorna hálózat cseréje, c, fűtési rendszer korszerűsítése, t, melegvíz rendszer cseréje) akkor ezt az egy anyagszámlát hogy kell feltüntetnem a számlaösszesítőn? (mellesleg én nem is tudom minden egyes tétel esetén külön választani melyik tevékenységhez lettek felhasználva)

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Nekem hiánypótlást kell beadnom. A kérelemben ki kell töltenem az együttes igénylés esetén a házastárs adatait és csatolni a 2 sz. mellékletet és a lakcím és személyi másolatokat. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hiánypótlásnál újra berakja a számla összesítőt is, ezt újra ki kell nekem tölteni, mert azt írták, hogy újra töltsem ki a kérelem nyomtatványt teljes egészében.
Köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet,
Térkövezésre szeretném igénybe venni a támogatást. A térkövet magamnak vásárolom meg saját névre számlával. A földkiszedés, beton, homok, zúzalék, munkadíjat a vállalkozó hozza/adja. Ez esetben a vállalkozónak milyen számlát kell adnia? Az egész folyamatról egyet vagy mindent külön kell felém számláznia és úgy kell majd a számlaösszesítőbe felvinnem? Ez nem tiszta egyelőre.
Válaszukat előre is köszönöm!
Attila