Üdvözlöm, A kérdésem arra irányul, hogy a számlaösszesítőt egy IKEA esetében hogyan kell felosztanom, a számlán svéd megnevezéssel vannak a termékek és tartalmaznak beépíthető konyhabútor elemeit, valamint fürdőszobai beépített bútorokat és tartozékait vegyesen. A számlaösszesítőn hány sorban kell ezen tételeket feltüntetni és milyen megnevezéssel, hogy szabályos legyen? Köszönöm

A számlaösszesítőben a megrendelő nevére szóló számlákat kell feltüntetni. A sablon letölthető a MÁK honlapjáról. Minden számla külön sorban szerepelhet. A “A Kormányrendelet 6. §-a szerinti támogatható építési tevékenység megnevezése” oszlopba kell írni a tevékenység megnevezését a rendelet szerinti bontás alapján.
A beépíthető bútor esetében: s)beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

293 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy A vállalkozói szerződésen lehet korábbi dátum a számla kiállításánál?

Az anyaköltség számlán szerepel a szállítási költség is és a szállítópaletta, valamint a szállítópaletta használati díja. Úgy tudom a szállítás elszámolható, de a szállító paletta és annak a használati díja nem. Ha ez így van, akkor ezeket a díjakat levonva kell beírnom az összesítőbe a számla értékét?

Üdvözlöm!
Egy vállalkozó végezte a teljes felújítást, amiben burkolatcsere, festés, villanyszerelés, szaniterek, belső nyílászárócsere, csatornázás van. Egy végszámlánk van. A részletek a számlaösszesítőben vannak: annak a végén szerepel az összes anyag és munkadíj nettója külön-külön. Hogyan kell kiválasztani a legördülő menűből a munkanemet? És hogyan kell szétbontani a számlát – elég csak az anyag és a munkadíj különválasztva 2 sorban?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Az egyik vállalkozó a számlán felsorolta a munkálatokat, de egy összegben számlázott. A vállalkozói szerződésben viszont részletezve van az egyes munkálatokhoz tartozó munkadíj (4 különböző munkálat). A számlaösszesítőbe felvittem mind a 4 munkálathoz tartozó munkadíjat. Elfogadják így, hogy a számlán egy összegben szerepel a munkadíj?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy ami utalással lett fizetve számla, arról kell a banki igazolás, vagy elég az is, ha én letöltöm az ügyfélkapun keresztül a számlakivonatok letöltésénél?

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a számlaösszesítőt milyen sorrendben kell kitölteni? Én idáig dátum szerint rendezve vittem fel növekvő sorrendben, de így a tevékenységek össze vissza vannak. Egy vállalkozó csinálja a munkálatokat, így az összesítőn elsőnek az anyagszámlák vannak, majd a végén a vállalkozói számlák.
Ez így megfelelő vagy tevékenységek szerint kellene egymás után sorolni?
Köszönöm!

Tisztel Hitelnet,
a számlaösszesítő E oszlopát, “A Kormányrendelet 6. paragrafusa szerinti támogatható építési tevékenység megnevezése” oszlop celláit anyagköltség esetén is, a lehulló menüből választva, ki kell tölteni?
Köszönettel.

Üdvözlöm!
Múltkori válaszát köszönöm ezúton is! Riasztó kiépítéssel, telepítéssel kapcsolatos költségek elszámolhatóak?
Előre is köszönve maradok tisztelettel,
Ákos

Üdv,
Elnézést ha valaki már kérdezte, de a sztornó számlát is fel kell tüntetni a számlaösszesítőben vagy elég a helyes végszámlát? Azt tudom, hogy csatolni mindenféleképpen kell.
Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlöm!
Terasz mennyezet és oldalfal lambériázási munkálatait melyik felújítási munkához sorolhatom be a szerződésen az 518/2020. (XI.25.)Korm.rendelet szerint?

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy fennálló otthonfelújítási kölcsönről szükséges-e 30 napnál nem régebbi hitelintézeti igazolást is csatolni, vagy elég csak a kölcsönszerződés másolatát csatolni az MÁK felé?

A számlaösszesítőbe az előleg számlát is be kell írni? A végszámla tartalmazza az összes anyag és munkadíj költséget. Viszont két kiállított számlám van.
Köszönettel:
Márti

Jó napot kívánok,
Asztalos által végzett munkákat szeretnék elszámoltatni, 2 kérdésem lenne:
1. Elszámolható a beépített gardrób és előszobabútor is?
2. Az anyagköltséghez amennyiben az asztalos vette meg a bútorlapokat, pántokat, fogantyúkat, be kell nyújtani azokról is a számlát, vagy elegendő ha az asztalos szétbontja anyag és munkaköltségre a saját díját?
Köszönettel,
Ákos

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy van olyan számlám, ahol a munkadíj és anyagdíj egyben, de külön feltüntetve szerepel, ehhez csatolták a részletezőt is. Ilyenkor az összesítőn külön sorban fel kell tüntetni, hogy egyszer anyagdíj, egyszer munkadíj vagy egyben és odaírva, hogy munka-anyagdíj? Valamint a külső hőszigeteléshez kb. 8 db számlám van anyagdíjakról Ilyenkor külön-külön sorba fel kel írnom mind a nyolcat, mert ugye más a számlaszám és az időpont. Így kb. 2 db összesítő lap lenne.
Köszönettel.
Károly

Üdvözlöm!
Az általunk felújított lakásban a parketta cseréjét is elvégeztük. Mivel korábban csak salak volt a parketta alatt, ezért aljaztbetonozásra is szükség volt. Az aljatbetonozás anyagköltségeit (pl. nikecell, vasháló, beton) is elszámolhatjuk a támogatás keretében?
Előre is köszönöm a segítséget!

Jó napot!
Számlaösszesítőben bontani kell a számlákat a támogatott tevékenységek szerint tételesen? 4 vállalkozóval szerződtünk, kb. 50 számlánk van. Minden anyagköltségről szóló számla a mi nevünkre szól. Pl.: a festék meg az ajtó egy számlán van. Akkor a festő tevékenységet, meg a belső nyílászáró cseréje tevékenységet külön kell megjelölni, külön sorban, vagy soronként egy számlát vezessük fel és a tevékenység rubrikába írjunk több tevékenységet?
A vállalkozói szerződéseknél a mellékletben, mivel minden anyagköltség számlája a mi nevünkre szól, lehetséges, hogy teljesen üresen kell hagyni?
Köszönöm a választ!

Üdvözlöm!
Ajtó cserét készíttettem egy egyéni vállalkozóval. A vállalkozó azt mondta nekem, hogy ő KATA-s. A vállakozótól kapott számlán nem szerepel a vállalkozó nyilvántartási száma, valamint az sem, hogy kisadózó, csak az szerepel, hogy e.v. és az adószáma. A fizetendő összegnél szerepel, hogy az áfa 0% Ezt a számlát elfogják nekem fogadni?
Köszönöm szépen a választ!

Jó napot!
Mi konyhát, klímát és tetőszigetelést csináltattunk. Számlaösszesítő akkor 3-ról kell igaz? Mármint a munkálatokról külön-külön felvezetve és nem egybe ömlesztve minden munkát és a yahot.
Köszönöm!

Üdvözlöm.
Nekem az ablak számlán van a végén feltüntetve a munkadíj. Így elfogadják-e? Esetleg a számla összesítőn munkadíj vagy anyagként tüntessem fel?

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem volna, hogy a vállalkozó kiállította a számlát 12-én, de a vállalkozói szerződést későbbi dátummal állítja ki pl: 20-ára, úgy elfogadják a Mák-nál?

Üdvözlöm!
Ha a végszámlán kevesebb összeg szerepel, mert voltak előlegek (díjbekérő), akkor elég a számlaösszesítőre a végszámlát felvezetni, hisz azon van a munka és az anyag különválasztva és a díjbekérőket csak csatolni a beadáshoz? Mert a díjbekérőkön csak egy összeg szerepel, így azt nem tudom munka-e vagy anyag-e.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy több fajta munkálathoz (víz szerelés, burkolás), amit más vállalkozó csinált, viszont az anyagköltségeknél egy számlán szerepel az összes alapanyag (Burkolatok, csemperagasztó, mosdókagyló, zuhany, csaptelep), akkor a számlaösszesítőn ugyanazt a számlaszámot kell feltüntetni csak válogassuk ki, hogy melyek azok a tételek, amik a víz szerelőnek, illetve a burkolónak kellettek és annak az anyagköltségét írjuk az összesítőbe?
Pl: Összes anyagköltség 300 000 Ft, ami egy számlán szerepel, de a burkoló része ebből összeadva 240 000 Ft, akkor az adott számlaszámmal írhatok 240 000 Ft-ot a burkolónak anyagköltséget és a maradék 60 000-et meg ugyanazzal a számlaszámmal a víz szerelőköz?
Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt Szakértő!
Új ablakokat építtettünk be a felújítás során, a számlán pedig a következő két sor szerepel:
– 100×150 BKNY ablak gyártása
– szállítás, beszerelés
Az első sor az ablak ára, ez lenne az anyagköltség, elfogadható itt ez a megnevezés?
A második sorban feltüntetett teljes összeget beírhatom a számlaösszesítőbe? Nem tudom a szállítás miatt mennyivel kellene csökkentem az összeget.
Köszönöm a segítségét!

Jó estét!
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem 24 számlám van, hogyan tudom egy számlaösszesítőbe beírni?

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, ha egy Praktikeres anyagszámlán több különböző kategóriába eső tétel is szerepel (jelen esetben burkolat, illetve belső nyílászáró), akkor a számla összesítőn ennek pontosan hogyan kéne szerepelnie? Elég az egyik kategóriát beírni, vagy felsorolásszerűen a számlán szereplő tételek összes besorolását tüntessük fel folytatólagosan?
Válaszát előre is köszönöm szépen!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, ha a tüzép által kiállított anyagok számláján a fuvardíj is szerepel, azt munkadíjként kell feltüntetni?
Második kérdésem az, hogy egy villanytűzhely, melyet villanyszerelő épített be /kötött rá a hálózatra/, fel lehet-e használni anyagköltségben? A szállítást, /mely szerepel a számlán/ pedig munkadíjként?
Praktikerben vásárolt kandallóra mennyi áfát kell feltüntetni?
Köszönöm válaszát!

Üdvözlöm.
Munkadíjról szóló számla esetén, ha külön tételként szerepel nem elszámolható munkavégzés is, attól a számla elszámolható tétele elfogadható? A vállalkozói szerződésben elegendő a számla alapján az elszámolható részösszeget feltüntetni? Tehát a vállalkozó számla és a vállalkozói szerződésen szereplő végösszeg nem egyezne.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy ha fizetési értesítő alapján fizettem ki számlákat, így a banki átutalásban annak a száma szerepel, csatolnom kell ezeket is az előlegszámlákhoz?
Köszönettel.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy klímát szereltettünk be, a klímákat magunk vettük saját névre. A vállalkozói szerződésen szerepelni kell a klímák árának vagy elég csak csatolni a számlákat szerződés mellé?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv.
A beépíthető konyhabútorokra felvehető támogatásnál a vállalkozónak sima asztalos munkálatokra kiállított számlát elfogadják?
Köszönöm segítséget.