Hogyan kell értelmezni az 50-50%-ot (anyag-munkadíj) arányát a lakásfelújítási támogatásnál?

A Lakásfelújítási támogatás igénylés beadáskor a rendelet szerinti előírás, hogy a támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj (vállalkozói díj). Az anyag+munkadíjról szóló számlákat összesítetten úgy kell beadni, hogy a támogatás összegében a két költségtípus azonos arányban szerepelhessen. Ez a feltétel nem az egyes számlákra vonatkozik, hanem az összköltségen belül a támogatással érintett részre. Ezzel kapcsolatosan több MÁK állásfoglalás is megjelent, melyek szerint nem szükséges minden munkálathoz anyagköltség számláénak is szerepelnie.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Szeretnék érdeklődni, hogy klímát cserélnénk. Az anyag 220.000 Ft, a munka 75.000 Ft lenne.
Ezek alapján milyen támogatás illet, mert az 50-50% ebben az esetben nem tud teljesülni.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk a maximális, 3.000.000 Ft- os támogatást igénybe venni. A tetőcsre ezt a részt le is fedné, lenne 1.500000 anyagszámla és 1500000 munkadíj. A 3.000000 Ft támogatáshoz összesen 6.000.000 Ft összköltséget kell igazolni, a fennmaradó 3.000.000 Ft szólhat csak anyagról? Kőműves munka lenne a maradék, de azt mi csinálnánk, csak az anyagról tudunk számlát kérni. Így megkaphatjuk a 3.000.000 Ft- os támogatást?
Köszönöm,
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!
Igen! 1,5 millió munkadíj és 4,5 millió Ft anyagköltés esetén 3 millió Ft támogatás jár.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Kata-s vállalkozóként,ha én végzem az építőanyag szállítást(v.egyéb munkálatot),azt el tudom-e számolni,a magam részére kiállított számlával,v egyéb formában?

2002-ben szocpolt igénybe véve építkeztünk, most a falusi csok-ot szeretnénk igénybe venni három gyerekre. Lakás felújításra 5000000 ft jár erre a célra. 2200000ft-ot már 2002-ben már kihasználtunk, maradt még 2800000ft. Lakás felújítási kölcsönt szeretnénk igénybe venni felújításra, mivel a falusi csok-ból nem telik ki. Lehetőség van e erre?

Kedves Tamás!
A Falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva olvashat.
Amennyibena ezek teljesülnek, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Tisztelt Cím! Lakás szigetelés során csak anyagról lenne számlánk, mert magát a szigetelést, mint munka saját magunk oldanánk meg. Viszont lenne fűtés korszerűsítés, ahol viszont a munkadíj a kapott árajánlat alapján több lesz mint az anyagdíj. Jól értelmezem, hogy az elszámolás végén kell a költségeket 50-50% mértékben lefedni anyag és munkadíj számlával, feladatokon belül nem szükséges a fele-fele arány?

Kedves Csiliz!
Igen! Nem munkálatonként, hanem a végén összeségében fogják vizsgálni az anyagköltség és munkadíj arányát.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Tisztelt Szakértő!

Többfajta munkálatot tervezünk, kőművessel és vízvezetékszerelővel 2021 tavasszal (külön szakemberrel, külön szerződéssel). A kapott árajánlatok összesítése után, jelenleg a munkadíj összesen 1.750.000 Ft, az anyagdíj kb 850.000 Ft. Hogy értendő jelen esetben az 50-50%-os megoszlás, mennyi lenne a fenti példa alapján a visszaigényelhető támogatás?
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel: Zsombor


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x