Házastársak esetén, ha csak az egyik fél tulajdonában van az ingatlan akkor mennyi összeget lehet igényelni?

A rendelet szerint elvárás hogy az igénylőknek legalább 50 %-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezni az igénylés pillanatában. Arra vonatkozó elvárás nincs, hogy mindkét félnek tulajdonnal kell rendelkeznie a feltölteni kívánt ingatlanban.
Amennyiben a házastársak vagy élettársak és a támogatásra jogósító gyermek bejelentett állandó lakcíme közös és a felújítani kívánt ingatlanba szól, akkor az igénylést csak együttesen adhatják be. Ebben az esetben a teljes támogatásra jogosultak.
Abban az esetben viszont ha a házastársak, élettársak lakcíme nem egyezik meg, akkor az igénylő az ingatlanban tulajdon joggal és legalább egy éves állandó bejelentett lakcím el ellenkező személy. Ebben az esetben viszont az igénylőnek egyedül kell megfelelnie minden feltételnek.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha a párommal egy lakcímre vagyunk bejelentkezve, de nincs bejegyezve az élettársi kapcsolatunk, (közös gyermek van), akkor igényelhetjük-e közösen?

“Amennyiben a házastársak vagy élettársak és a támogatásra jogosító gyermek bejelentett állandó lakcíme közös és a felújítani kívánt ingatlanba szól, akkor az igénylést csak együttesen adhatják be.”
Ilyen esetben a számlákon is mindkét igénylő nevének szerepelnie kell?

Udvozlom. Az előbb elfelejtettem megkérdezni, amennyiben a benyújtott számlák a támogatás felső határát átlépik, a határig elfogadják e, vagy csak pontosan lehet benyújtani?

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy a ház körüli kert rendezése beletartozik e ezen támogatási körbe? Köszönettel

Üdvözlöm! A következő lenne a kérdésem. Ha csak nekem van 100%- os tulajdon részem a felújítandó ingatlanban akkor a feleségemnek át kell engednem a tulajdonom bizonyos részét?
Illetve, ha több ingatlan is van a tulajdonomban akkor is jogosult vagy a lakásfelújítási támogatásra?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel
György.

Kedves György!
Megfelelő, ha Ön rendelkezik 100% tulajdonrésszel. Ettől még tudják együttesen igényelni a támogatást.
Nem jelent kizáró okot, hogy több ingatlan van a nevén. A támogatást arra az ingatlanra tudják igénybevenni ahova Ön és felesége, illetve gyermeke állandó lakcíme szól.

Jó estét kívánok!
Ha a lakás amiben lakunk 100%-ban a feleségem tulajdonában van, de neki nincs TB jogviszonya, attól még igényelhető a támogatás?
Köszönöm a választ.

Kedves Péter!
Ha Ön rendelkezik 1 éves TB jogviszonnyal, és mindkettejük állandó lakcíme a felújítandó ingatlanba szól, illetve a gyermek lakcíme is, aki után igénybeveszik a támogatást, akkor jogosultak lehetnek a támogatás együttes igénylésére.


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x