Igen, igényelhető. A lakásfelújítási támogatás igénylésénél a szabályozó rendeletben nincs kizárva a haszonélvezeti jog, illetve maga a támogatás nem igényel jelzálog bejegyzést, így nem szükséges a haszonélvezők hozzájárulása sem.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
19 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Jelzáloggal és bejegyzett behajtási joggal terhelt ingatlanra igénybe lehet venni a támogatást, ha minden más feltételnek megfelelünk?

Kedves István!
Igen, információnk szerint ez nem jelent kizáró okot.

Haszonélvezeti jogom van a fiam tulajdonában lévő lakásban, de nem ott lakom. Ő viszont két kiskorú gyermeket nevel a saját háztartásában.
Kaphatok-e lakásfelújítási támogatást arra a lakásra, amelynek haszonélvezője vagyok?

Üdvözlöm!
Haszonélvező vagyok az ingatlanban ahol lakom . A családi ház a 25 éves lányom nevén van, melyben a 19 éves egyetemista fiammal élek. Én igényelhetem a támogatást?
Köszönöm szépen!

Üdvözlöm!
Van egy házunk, mely 3/4 részben a kislányom nevén van (kiskorú). 1/4 részben a nagynéném a tulajdonos. Édesapám pedig a haszonélvező, de neki nincs tulajdonrésze. Igényelhetem a lakásfelújítási támogatást ebben az esetben a nagynéném és édesapám hozzájárulása nélkül is?

Kedves Katalin!
Igen, mivel kiskorú gyermeke rendelkezik a szükséges tulajdonrésszel, így igényelheti a támogatást, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Nem szükséges a édesapja és nagynénje hozzájárulása.

Férjemmel közösen 100% tulajdonunkban lévő házunkon 3/48 részben haszonélvezeti joga van özvegyi jogon egy számunkra ismeretlen hölgynek. A lakásfelújítási támogatáshoz hitelt szeretnénk felvenni. A hitel felvételnél problémát okoz-e a haszonélvezeti jog megléte?

Kedves Kati!
Nem jelent problémát a haszonélvezeti jog, azonban a hitelszerződésbe a haszonélvezőt is be kell vonni.

Arra lennék kíváncsi, hogy a 100 % tulajdonomba álló családi házon van holtig tartó haszonélvezet. A haszonélvező nem itt lakik. Hozzájárulást kell e tőle kérnem a Lakásfelújítási támogatás igényléséhez.

Kedves Gábor!
Nem kell hozzájárulást kérnie, a haszonélvezeti jog nem probléma.

Üdvözlöm!
Én haszonélvező vagyok az ingatlanban ahol lakom , a lakás a gyerekeim nevén van. Én igényelhetem a támogatást?
Köszönöm a válaszát.

Köszönöm szépen a választ! Már nem kiskorú a gyermek, 27 éves , de megváltozott munkaképességű.

Kedves Irén!
Ebben az esetben feltétel, hogy rendelkezzen legalább 50% tulajdonrésszel az ingatlanban.

Köszönöm szépen a válaszát! Az megvan. További jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel,
Irén

Üdvözlöm,
Mi telkünkön 2 családi ház van 2 külön bejárattal, de egy közös fallal. Címen nincs megkülönböztetve, hogy pl: 1/a. Nekem 7/8 tulajdonom van, édesanyámnak 1/8 és holtig tartó haszonélvezeti joga. Falusi CSOK-nál pl. ez már kizáró ok volt.
Kérdésem az volna, hogy ennél a lakásfelújítási támogatásnál ez probléma-e? 3 gyerkőcünk van.
Köszönöm szépen.

Kedves József!
Ha a teljes ingatlanban rendelkeznek legalább 50% tulajdonrésszel, és ahogy írta ez teljesül, akkor véleményünk szerint igényelhető a támogatás, illetve a haszonélvezei jog sem zárja ki a jogosultságot. A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.