Hány vállalt gyermekre igényelhető a falusi CSOK?

A falusi CSOK keretében a meglévő gyermekek számától függetlenül maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség. Ha tehát a fiatal házaspárnak még nincs gyermeke, akkor a 2 gyemrek után adható, maximum 2,6M Ft összegű támogatásra lehet jogosult.

A legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzat azonban már meglévő gyermeknek számít. Amennyiben tehát az igényléskor van már egy legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzat, úgy további 2 gyermek vállalására van lehetőség. Így kihasználható a falusi CSOK keretében elérhető maximum 10 milliós támogatás, melyből legfeljebb 5M Ft használható fel a célingatlan vételárának kifizetéséhez, a fennmaradó összeg pedig annak korszerűsítésére és/vagy bővítésére.

Vállalt gyermek utáni falusi CSOK igénylésének további feltétele, hogy az igénylő házaspár legalább egyike 40. életévét még nem tölti be a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
1 év munkaviszonyom van házasok vagyunk a párommal és szeretnék érdeklődni hogy a párom nem dolgozzik szeretném tudni hogy igénybe tudnánk e venni a falusi csokot vagy bármely féle támogatást ? Még nincs gyermekünk és 2 gyermeket szeretnénk!

Kedves Bettina!
Vállalt gyermekek után is igényelhető a Falusi CSOK. Elegendő, ha az igénylők egyike rendelkezik legalább 1 éves TB jogviszonnyal.
A Falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva olvashat.
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x