A CSOK-kal vásárolt lakásban a CSOK folyósítását követő 90 napon belül állandó lakóhelyet kell létesíteni. Ezt a hitelintézet felé a lakcímkártya bemutatásával igazolni is szükséges.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Eladói oldalról szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a vevő Csok-kal vásárolja meg a családi házat, a vételár utolsó részletének kifizetését követő napon ki kellene költöznünk? Az adásvételi szerződésben nem lehet kiköltözési határidőt megjelölni, hogy a vételár utolsó részletének kifizetését követő “x” napon belül kiköltözünk?
Köszönöm.

Kedves Szakértő!
A vevő tájékoztatása szerint, ha CSOK-kal vásárolja az ingatlant, akkor a vételár kifizetését követő napon be is kell költöznie, ezért nem akar belemenni a kiköltözési határidőbe. Esetleg ezzel kapcsolatban van valamilyen tapasztalatuk, hogy reális lehet az egyik napról a másikra történő kiköltözés?

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi történik olyan esetben a lakcímbejelentéssel, ha vásárlás után teljes körűen felújítjuk az ingatlant, ami több időt vesz igénybe, mint 90 nap és ténylegesen csak a felújítást követően költöznénk az új ingatlanba. Állandó lakcímként kötelezően bejelentésre kerül a CSOK-kal vásárolt ingatlan, de ez esetben tartózkodási címként maradna az a lakóhely, ahol a felújítási munkálatok idején ténylegesen élünk.
Ez szabályos ebben a formában, vagy lehet problémánk belőle a későbbiekben?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Emese