Ha vállalkozó állítja ki a számlát, milyen részletezettségűnek kell lennie?

A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak! A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem
fontos részletesen feltüntetnie. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet. A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 07. vasárnap


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv,

Nekem tető felújítás volt. Katás számlát kaptam, anyag + munkadíjról külön- külön sorba.
Az így jó ?

Kedves Jenő!
Igen, ez így a leírtak alapján megfelelő.

Tisztelt Hitelnet!
Az nem egyértelmű számomra, hogy ha pl. laminált padlót szeretnénk letenni, mi kiválasztjuk és megvesszük és a saját nevünkre kérjük a számlát, a vállalkozó pedig lerakja és arról ad számlát, vagy az anyagszámlát is az ő nevére kell kérnem. Ugyanez pl. festés esetén is.
Köszönöm a választ.

Kedves Renáta!
Megfelelő, ha Ön veszi meg a felújításhoz szükséges anyagot és a számlát a saját nevére kéri. Az is elfogadott, ha a vállalkozó veszi meg az anyagot és azt tovább számlázza Önnek.

Tisztelt Hitelnet! Nekem mint ev. az elkèszült munkàról kell kiàllitanom Teljesìtèsi Igazolàst a megrendelőnek, ha hitelt vett fel a felujitàshoz? Köszönöm a választ.

Az számít, hogy vállalkozónak mi a végzettsége, hogy milyen számlát ad bizonyos munkákról? Vagy elég, ha szerepel az egyéni vállalkozók nyilvántartásba? Pl. homlokzatot szeretnék szigetelni, ahhoz elég a kőműves iskolája, vagy külön mester kőművesnek kell lenni, vagy homlokzatburkolóival kell rendelkeznie?
Köszönöm.

Elkezdődik egy lakás komplett felújítása, megköttetett a vállalkozási szerződés, de a munkálatok elvégzése során előre nem látható változásokra kerül sor, a szerződést is aktualizálni kell ennek megfelelően?

Kedves János!
Igen, a szerződést a változások alapján módosítani kellene.

Kedves Hitelnet,köszönöm a választ,akkor korrigáljuk!

Katás, alanyi áfamentes vállalkozótól is elfogadható számla?

Üdvözlöm.
Építőanyagot vásárolhatok közvetlen családtagtól?

Kedves István!
Fűtéskorszerűsítésnél a gáztervről készült számla is elszámolható? A gáz a feleségem nevén van, így a számlát is az ő nevére tudják csak kiállítani. A fő igénylő azonban én lennék, mert nekem van folyamatos tb jogviszonyom. Jó ez így vagy nem?
Köszönettel:
Miklós

Beépíthető konyhaszekrényt szeretnénk, viszont a bútorasztalos egyéni vállalkozónak 310905 ÖVTJ kóddal “Népi iparművészeti és iparművészeti fonottbútor-készítés” tevékenység szerepel tevékenységi körnél. Ezt vizsgálják a kérelmek ellenőrzése során vagy olyan vállalkozót kell keresnünk, akinek egyértelműen bútorkészítés szerepel a tevékenységi körében? Mint igénybe vevő, kell ezt ellenőriznem?

Belsőépítészeti és lakberendezési tervezésről szóló számla, munkadíjról elszámolható?

Kedves Krisztina!
Az említett számla nem fogadható el.

Köszönöm a választ. A rendeletben szereplő tervezési munkálatokról elfogadható számla mire vonatkozik?

Kedves István!
Kazánt szeretnénk cserélni. Nyilván többe kerül, mint a beszerelési költsége. Viszont az anyagköltségnek és a munkadíjnak 50-50%-ban kell lennie a lakásfelújítási támogatás igénylésekor. Kiváltható esetleg – mivel festenénk is – a festési munkálatok munkadíjával? Tehát a kazán árának felét így vissza tudom igényelni?
Köszönöm a választ!
Üdv: Lívia

Kedves Lívia!
Az 50-50%-ot nem munkálatonként, hanem összességében vizsgálják majd.
A Lakásfelújítási támogatás igénylés beadáskor a rendelet szerinti előírás, hogy a támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj (vállalkozói díj). Az anyag+munkadíjról szóló számlákat összesítetten úgy kell beadni, hogy a támogatás összegében a két költségtípus azonos arányban szerepelhessen. Ez a feltétel nem az egyes számlákra vonatkozik, hanem az összköltségen belül a támogatással érintett részre.

KATA-s kisvállalkozótól is elfogadnak számlát?? És anyagbeszerzést énis intézhetem?

Kedves István!
Igen, Katás vállalkozó által kiállított számla is elfogadható és az anyagbeszerzést Ön is intézheti.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Az elszámolásnál minden típusú munkánál érvényesülni kell az 50-50%-os anyag/munkadíj aránynak, vagy a végösszegben releváns ez a megfelelési kritérium? Köszönöm!

Kedves Kérdező!
Az 50-50%-ot összeségében fogják vizsgálni, nem mukálatonként.

Tisztelt Hitelnet!
A vállalkozási szerződés és annak mellékletén túl kötelezően be kell nyújtani a vállalkozói ajánlatot részletezve?
Válaszukat köszönöm: Ágnes


32
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x