TB jogviszonyt nem kell igazolni, ha az igénylő a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalának végleges határozata alapján gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

38 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Meg van állapítva a gyod 1 hónapja. Szeretnék használt lakást venni csokra, de azt mondták a bankban, hogy nem fogadják el a gyodot mint tb jogviszonyt. Mondtunk, hogy olvastunk utána, hogy elfogadható, erre azt kaptuk válaszként, hogy esetleg akkor, ha végleges lesz a gyod ellátás.
Az lenne a kérdésem, hogy most akkor hiába vagyunk gyodon mégse forgatható el?

Jó napot!
1 hónapja kapja a párom a gyodot. Így is intézhető vele a csok? Nem kell visszamenőleg 180 nap tb igazolás vagy esetleg meg kell várni, hogy meglegyen a 180 nap gyodból?

Érdeklődni szeretnék, hogy a tb igazolást megkapja-e az, aki babaváró hitelt szeretne igényelni? A másik kérdés, mi van akkor, ha egyik mutat a másikra, hogy neki kell kiállítani a tb jogviszonyt igazoló papírt?
Ördögi körnek tűnik (amolyan nesze semmi fogd meg jól)

Tisztelt Cím!
Testvérem szeretné igénybe venni a CSOK kedvezményt hitel nélkül. Kérdésem: jogosult-e rá és ha igen, mekkora összegben? Ő egyedül nevel négy gyermeket, akik 12, 16 és egy ikerpár, akik 19 évesek. Az ikrek után GYOD ellátásban részesül. Ő maga véglegesített özvegyi nyugdíjat kap. Szeretnének vásárolni egy családi házat, mely vételára 17.000.000 Ft. A falusi CSOK a megvásárolni kívánt ingatlanra nem érvényesíthető. Az ikrekre a szocpol kedvezményt már igénybe vették ezelőtt több mint 15 éve.
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlöm!
Gyodon vagyok a kisfiammal közel 3 éve!
Jogosultak vagyunk a csokra?
Köszönöm a segítséget!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy kettő gyermekre kapom a Gyodot, ami 270.000 Ft.
Arra adnak áruvásárlási hitelt?

Jó napot!
Érdeklődnék falusi csok + hitelt szeretnék. Minden bank elutasít. Végleges gyodon vagyok beteg lányommal. Lányomon van az ingatlan fele és a férjemen a másik fele. Azt mondták, így nem vehetem igénybe, csak ha nekem is van tulajdoni jogom 50 százalékban, de mondtam, én vagyok a gyámja és az édesanya, egy lakcímünk van.
Érdeklődnék, így föl vehetem-e vagy valamilyen hitelt, mert arról is elutasítanak.
Előre is köszönöm.

Gyodon vagyok, határozatlan, ami két évente újul és használt ingatlant szeretnék vásárolni. 2 gyermeket nevelek egyedül. CSOK + hitelt szeretnék.
Elutasítanak a bankok, a gyod miatt nem vagyok hitelképes.

Gyodot kapok. 2 évente van hosszabbítás és csokot szeretnék igénybe venni, de elutasít a bank.
Hol és melyik bank?
Köszönöm.

Jó napot.
Azt szeretném kérdezni, hogy férjemmel fel szeretnénk venni a falusi csokot hitel nélkül és 3om hónapja gyodon vagyok, akkor nem kell tb jogviszony igazolás?

Gyodot kapok a kislányomról. 2 évente van hosszabbítás és babaváró hitelt vagy csokot szeretnék igénybe venni, de elutasít a bank.
Hol és melyik banknál lehet igényelni?
Köszönöm.

Együtt élünk a férjemmel és egy kiskorú gyerekünkkel. Én vagyok a lakás 100%-os tulajdonosa. Az én állandó lakcímem a felújítani kívánt lakás címe és a gyerek állandó lakcíme is ez. Viszont a férjemnek más az állandó lakcíme, csak a tartózkodási címe azonos velünk.
Ebben az esetben igényelhető a támogatás úgy, hogy én egyedül veszem fel?
Köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
Van 3 gyermekem, de én már kihasználtam a szocpol támogatást. Azt szeretném kérdezni, hogy így igénybe vehető a csok?

Üdvözlöm!
GYOD-ban részesülök 6 éves gyermekem után, amit azonban 2-5 évente felülvizsgálnak, tehát nem végleges a határozat. Ilyenfajta dokumentum mellett sem szükséges a TB jogviszony igazolás CSOK vagy falusi CSOK esetében?

Gyodon vagyok és használt ingatlant szeretnék vásárolni. 2 gyermeket nevelek egyedül. CSOK + hitelt szeretnék. Elutasítanak a bankok, a gyod miatt nem vagyok hitelképes.

Üdvözlöm!
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy van egy 3 éves kisfiam Gyod ellátásban részesül. Most lesz augusztusban meg a második gyerekünk és szeretnénk még 1 babát. Így mennyi összeget kapnánk ki a banktól? És hogy a Gyod ellátásra igényelhető-e a falusi csok?

Üdvözlöm!
A támogatással kapcsolatban az a kérdésem, hogy 25 év alatti gyermekem, aki velünk él, de már nem tanul.
Igényelhető-e a támogatás?

Üdvözlöm
Falusi csok-ot szeretném felvenni, jelenleg gyod-ban részesülők. Erre feladják a falusi csok-ot? Egy meglevő gyermekem van. Ha még 2 bevállalok, akkor mennyi összegre vagyok jogosult?