TB jogviszonyt nem kell igazolni, ha az igénylő a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalának végleges határozata alapján gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Gyodot kapok a kislányomról. 2 évente van hosszabbítás és babaváró hitelt vagy csokot szeretnék igénybe venni, de elutasít a bank.
Hol és melyik banknál lehet igényelni?
Köszönöm.

Együtt élünk a férjemmel és egy kiskorú gyerekünkkel. Én vagyok a lakás 100%-os tulajdonosa. Az én állandó lakcímem a felújítani kívánt lakás címe és a gyerek állandó lakcíme is ez. Viszont a férjemnek más az állandó lakcíme, csak a tartózkodási címe azonos velünk.
Ebben az esetben igényelhető a támogatás úgy, hogy én egyedül veszem fel?
Köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
Van 3 gyermekem, de én már kihasználtam a szocpol támogatást. Azt szeretném kérdezni, hogy így igénybe vehető a csok?

Üdvözlöm!
GYOD-ban részesülök 6 éves gyermekem után, amit azonban 2-5 évente felülvizsgálnak, tehát nem végleges a határozat. Ilyenfajta dokumentum mellett sem szükséges a TB jogviszony igazolás CSOK vagy falusi CSOK esetében?

Gyodon vagyok és használt ingatlant szeretnék vásárolni. 2 gyermeket nevelek egyedül. CSOK + hitelt szeretnék. Elutasítanak a bankok, a gyod miatt nem vagyok hitelképes.

Üdvözlöm!
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy van egy 3 éves kisfiam Gyod ellátásban részesül. Most lesz augusztusban meg a második gyerekünk és szeretnénk még 1 babát. Így mennyi összeget kapnánk ki a banktól? És hogy a Gyod ellátásra igényelhető-e a falusi csok?

Üdvözlöm!
A támogatással kapcsolatban az a kérdésem, hogy 25 év alatti gyermekem, aki velünk él, de már nem tanul.
Igényelhető-e a támogatás?

Üdvözlöm
Falusi csok-ot szeretném felvenni, jelenleg gyod-ban részesülők. Erre feladják a falusi csok-ot? Egy meglevő gyermekem van. Ha még 2 bevállalok, akkor mennyi összegre vagyok jogosult?