Gyesre igénybe vehető a CSOK?

A CSOK jogosultsághoz TB jogviszony igazolás benyújtása szükséges. Attól függően, hogy a támogatás melyik fajtáját igényeljük, az elvárt TB jogviszony hossza változó lehet. Legalább 180 napos, folyamatos TB jogviszonnyal minden esetben rendelkezni kell a támogatási kérelem benyújtásakor.

A gyes önmagában nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, csak egészségbiztosítási jogviszonyt. Ha a gyes mellett nem áll fenn tehát munkaviszony vagy egyéb keresőtevékenységből származó megfelelő TB jogviszony, akkor a CSOK nem vehető igénybe.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Több, mint 3 éves tb jogviszonyom van, de a vállalkozásom szünetel augusztus óta. Azóta vagyok az államkincstár ellátásán kizárólagosan. Gyesen vagyok jelenleg.
A vállalkozásom csak szüneteltetve van!
Így én nem vagyok kereső. A páromnak viszont KATA-s egyéni vállalkozása van 1,5 éve. Ő a kereső fél.
Kikértem az OEP-től a tb jogviszonyomról szóló igazolást, melyben annyit fogalmaztak meg, hogy GYES/GYET-en lévő személynek nincs szüksége igazolásra, mivel adómentes bevételnek minősül.
Ilyen körülmények mellett CSOK/babaváró hitel igénylésére van lehetőségünk?
Köszönettel: Alexandra


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x