Gyermeküket külön nevelő szülők esetén ki igényelheti a falusi CSOK-ot?

A támogatásra az a szülő lehet jogosult, akivel a gyermek közös háztartásban él. A gyermek állandó lakcíme meg kell, hogy egyezzen a támogatott személy állandó lakcímével. Ezt lakcímkártyával szükséges igazolni.
Amennyiben a gyermek korábbi házassági kapcsolatban született, akkor fentieken túl az a szülő lehet jogosult a falusi CSOK-ra, akinél a gyermek jogerős bírósági határozat alapján elhelyezésre. került.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem.
A kérdésem, hogy közös gyermeknevelés esetén, ahol a gyermekeket felváltva gondozzuk, erről bírósági határozat is van, mindegyik szülő jogosult a Falusi CSOK igénybevételére?
A gyerekek felváltva életvitelszerűen, heti váltásban élnek egyszer az egyik szülőnél, máskor pedig a másiknál. A bejelentett lakcím az apánál van, de az ideiglenes, vagy tartózkodási cím pedig az anyánál. Mivel egy gyermeknek csak egy állandó lakcímet lehet megadni. Ettől függetlenül az életvitelszerű lakhatás mindkét szülőnél fennáll, mindkét szülővel egy háztartásban él.
Jogosult-e mindkét fél igénybe venni a Falusi CSOK-ot 50%-50%-ban?
Várom válaszukat.
Üdvözlettel:

Kedves Marianna!
A falusi CSOK az elvált szülők között megosztva nem vehető igénybe. A támogatásra az a szülő lehet jogosult, akinél a gyermekelhelyezésről szóló jogerős bírósági határozat alapján a gyermek állandó lakcíme van.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x