A falusi CSOK-os ingatlanba a támogatott személyeknek és a gyermekeknek, akikre tekintettel a támogatás igénylése történt, állandó lakcímet kell létesíteniük. Úgy tudjuk, hogy nem szegi meg a CSOK előírást az a támogatott személy, akinek közeli hozzátartója is lakóhelyet létesít az ingatlanban. Azonban javasoljuk ez ügyben az illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályának megkérdezését!

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Egyedülállóként falusi csokkal vásároltam ingatlant. Időközben lett egy párom, akivel szeretnénk majd összeházasodni. Mint hozzátartozóm beköltözhet-e majd a házamba? Élhetünk ott együtt? Létesíthet ott állandó lakcímet?
Köszönettel.

Kedves Jolán!
Nem szegi meg a falusi CSOK szabályokat, ha a támogatással finanszírozott lakóingatlanban az Ön párja is lakóhelyet létesít.

Ha egyedülállóként igénybe vesszük a Falusi csokot, akkor bejelenthetjük a párunkat valamilyen formában?

Kedves Ferenc!
Kérdésével kapcsolatban fenti bejegyzésünkből tájékozódhat.

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, ha hamarabb jelentkezünk be az ingatlanba, mint hogy megvettük volna, az baj? Mert azt az ingatlant szeretnénk megvenni Falusi
Csokkal, ahová a lakcímünk szól.

Kedves Lívia!
Nem jelent problémát, ha azt az ingatlant szeretnék megvásárolni falusi CSOK igénybevételével, ahol az állandó lakcímük is van. Feltétel azonban, hogy nincs még tulajdonrészük adott ingatlanban és nem közeli hozzátartozótól vásárolják.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Jó napot!
Az után érdeklődnék, hogy ha igénybe vettük sikeresen a falusi CSOK-ot használt lakás vásárlására, akkor mennyi időnk van beköltözni?
Előre is Köszönöm válaszát!

Kedves Márk!
Használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítés és/vagy bővítés esetén az utolsó részfolyósítást követő 90 napon belül kell állandó lakóhelyet létesíteni a támogatott ingatlanban.