Falusi CSOK napelemre igényelhető?

A falusi CSOK rendelet fűtéskorszerűsítés esetén lehetővé teszi megújuló energiaforrás alkalmazását is. Fontos azonban kiemelni, hogy napelem, napkollektor, klímaberendezés falusi CSOK-kal történő finanszírozása csak akkor fogadható el, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi.

Napelemes rendszer esetében a falusi CSOK csak a kialakításra kerülő fűtési rendszerrel összefüggésben vehető igénybe. A kialakítandó fűtési rendszer akkor támogatható, ha az részben vagy egészben árammal működik. További feltétel: a fűtés központi rendszerű, azaz az árammal működtetett fűtési rendszer a teljes lakás fűtését szolgálja egy központi irányítással.

Amennyiben ennek a szabálynak nem felel meg a kialakítani kívánt rendszer, akkor a munkálatokhoz a falusi CSOK nem használható fel.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. március 03. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Van egy meglévő központi fűtési rendszerem (vegyes tüzelésű kazán + puffer tartály + radiátorok), szeretnék napelemet telepíteni falusi CSOK-ból úgy, hogy egy megfelelő elektromos fűtőszál kerül beépítésre a puffertartályba, ami a napelemekből kapná az áramot, így közvetlenül a rendszert fűtené.
Az eddigi információim alapján ez megfelel a feltételeknek, csak biztos szeretnék lenni benne. Illetve az ehhez szükséges áramszolgáltató oldali fázis bővítés (1 fázisról 3 fázisra) költségei is elszámolhatók-e?

Tisztelt Hitelnet!
Falusi Csok támogatásból korszerűsíthetem-e a villamos hálózatunkat Napelem telepítésével?
Előre is köszönöm tájékoztatásukat!


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x