Igen,igényelhető, de a támogatás igénylése esetén nem fogadható el az olyan számla, amelyet a felújítással érintett lakás vonatkozásában, falusi CSOK igénylése során már elszámoltak. A falusi csok igénylésben feltüntetett munkálatokon kívüli, fenti listában megtalálható munkálatokra tehát igényelhető a támogatás.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Folyamatban van a korszerűsítésünk Falusi Csok terhére. Jelenleg még nem adtunk le ezzel kapcsolatban egyetlen számlát sem. Viszont lenne olyan munkálat, ami szerepel a Falusi Csok költségvetésben, azonban azt az otthonfelújítási támogatás terhére szeretnénk elvégezni. Nyilván úgy, hogy azt nem számolnánk el a Falusi csokban újra. Van erre lehetőség? Mert igazából sem a kormányrendeletben, sem máshol nem olvastam erre vonatkozó tilalmat.

Kedves Roland!
Ha egy falusi CSOK-os költségvetés részét képező munkálat a falusi CSOK keretében finanszírozásra kerül, akkor azt véleményünk szerint nem lehet elszámolni az otthonfelújítási támogatás terhére. Az ügyben a MÁK állásfoglalását kérheti.

Volt egy meglévő ingatlanunk férjemmel 50-50%-ban. Falusi csokra vettünk egy másik ingatlant. Ilyen esetben melyik házra vehetem fel a lakásfelújítási támogatást. Vagy mindkettőre lehetséges?

Kedves Ilona!
A lakásfelújítási támogatás arra az ingatlanra vehető igénybe, ahol az Önök állandó lakcíme van. A falusi CSOK szerződésből fakadó kötelezettségük, hogy állandó lakóhelyet létesítsenek a támogatott ingatlanban a támogatás utolsó részfolyósítását követő 90 napon belül. Ha tehát már a falusi CSOK-os ingatlan az Önök állandó lakcíme, akkor csak arra tudják igényelni a felújítási támogatást. A támogatásnak azonban csak olyan munkálat lehet célja, amelyet a falusi CSOK keretében nem végeznek el. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A kérdésem az lenne, falusi csok igènylése utàn,igénybe lehet e venni a lakás felujitàsi támogatàst?
Köszönöm