Korábbi házasságban született gyermek után az a szülő lehet jogosult CSOK-ra, akinél a gyermek jogerős bírósági határozat alapján elhelyezésre került és akinél az állandó lakcíme is van. A jogosultsághoz nem elegendő az állandó lakcím átíratása tehát, a gyermekelhelyezésről szóló határozatot is be kell nyújtani.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A gyerekek állandó lakcíme volt házastárshoz van állandóra bejelentve, mivel 6 éve külön élnek. A gyerekek albérletben laknak az új élettárssal, akivel nem tudtak oda állandóra bejelentkezni. Van egy ötödik évében levő közös kisfiuk. Az édesanyának öt gyereke volt, kettő már nagykorú és három kiskorú. A szocpolt se vették igénybe, gyakorlatilag 5 gyereket nevelt, nevel, és se szoc bérlakást, se semmilyen lakhatási kedvezmény. Havi 120.000 albérletet fizetnek évek óta. Az anyuka a kisfiú 1 éves kora óta dolgozik, és semmilyen támogatási formába nem férnek be. Most találtak egy házat vidéken, amire ötmillió kölcsönt kaptak, de a víz ugyan bent van, 70-ben épült ház, de a fűtése nincs megoldva. A bank szerint amiből ezt megoldhatnák nem vonatkozik a korszerűsítési támogatás sem, mert nem kaphatnak több kölcsönt. De a gyerekekre megszűnt a szocpol, amit nem vehetnek fel, és nem jár a falusi csok se, mert nem egy lakcímen vannak. Körbejárós cica fogta egér, nem értem.

Kedves Ágota!
A saját vidéki házban már tudnak állandó lakóhelyet létesíteni mindannyiuk számára. Ha preferált településen van az ingatlan, akkor a falusi CSOK korszerűsítésre igényelhető. A preferált települések listáját és a további jogosultsági feltételeket IDE kattintva ismerhetik meg. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Tisztelt Szakértők!
A válási papíron a következő szerepel:
“A gyermekek heti váltásban tartózkodnak a felperesnél, illetve az alperesnél.” Az állandó lakcímük az enyémmel megegyezik.
Igényelhetek CSOK-ot tekintettel rájuk?
Köszönettel:
Ágnes

Kedves Ágnes!
A leírt információ alapján Ön lehet jogosult a CSOK igénybevételére, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!