Élettársak is igényelhetik a babaváró hitelt?

A babaváró hitel kizárólag házastársi kapcsolat esetén vehető igénybe. A közjegyző által bejegyzett élettársi kapcsolat nem helyettesíti a házasságkötést. A babaváró hitel tehát élettársi, bejegyzett élettársi kapcsolat esetén nem érhető el.

A házastársi kapcsolaton kívül további feltétel, hogy a babaváró hitel igénylésekor a feleség életkora nem haladhatja meg a 41. életévet. A férj életkorára vonatkozó felső korlát a legtöbb hitelintézetnél nem került meghatározásra. Az igénylők minimum életkorára vonatkozóan azonban – pénzintézettől függően – eltérő előírások vonatkoznak.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 



Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy ha a pár csak élettársi kapcsolatban van, fel tudják-e venni az ingatlan felújításra a támogatást úgy, hogy a nőnek van egy dolgozó 19 éves gyermeke, a férfinak meg van két kiskorú iskolás gyermeke, viszont ők az édesanyánál vannak válás óta (lakcímileg is), de közös felügyelet van náluk és ott az édesanyja most vásárolt csokkal + támogatott hitellel házat. (Az ingatlant most tavasszal szeretnék megvásárolni egyébként.)


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x