A babaváró hitel kizárólag házastársi kapcsolat esetén vehető igénybe. A közjegyző által bejegyzett élettársi kapcsolat nem helyettesíti a házasságkötést. A babaváró hitel tehát élettársi, bejegyzett élettársi kapcsolat esetén nem érhető el.

A házastársi kapcsolaton kívül további feltétel, hogy a babaváró hitel igénylésekor a feleség életkora nem haladhatja meg a 41. életévet. A férj életkorára vonatkozó felső korlát a legtöbb hitelintézetnél nem került meghatározásra. Az igénylők minimum életkorára vonatkozóan azonban – pénzintézettől függően – eltérő előírások vonatkoznak.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy adómentesnek kell-e lenni hozzá? Mennyi munkaviszony kell hozzá az egyik félnek?

Érdeklődnék, hogy ha a pár csak élettársi kapcsolatban van, fel tudják-e venni az ingatlan felújításra a támogatást úgy, hogy a nőnek van egy dolgozó 19 éves gyermeke, a férfinak meg van két kiskorú iskolás gyermeke, viszont ők az édesanyánál vannak válás óta (lakcímileg is), de közös felügyelet van náluk és ott az édesanyja most vásárolt csokkal + támogatott hitellel házat. (Az ingatlant most tavasszal szeretnék megvásárolni egyébként.)