Egyetemista gyermek után, akinek az ideiglenes lakcíme máshova szól igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

A rendelet szerint az igénylő szülőnek vagy egyedüli igénylés esetén az igénylőnek és a jogosító gyermeknek (legalább 1 gyermeknek) kell azonos bejegyzett lakóhellyel rendelkeznie, a december 22-i változások után véleményük szerint abban az esetben, ha van legalább egy olyan gyermek, akinek az állandó lakcíme a felújítani kívánt ingatlanban van, akkor igényelhető a támogatás. Amennyiben tehát egyedül az egyetemista gyermek után szeretnék igényelni a lakásfelújítási támogatást, akkor feltétel, hogy az Ő állandó lakcíme is a felújítani kívánt ingatlana legyen bejelentve.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fiammal, aki felsőoktatásban tanul egy házban élünk 50-50% tulajdonrésszel. Én nyugdijas vagyok. Részesülhetünk az új lakásfelújítási támogatásban? Köszönöm válaszukat!

Kedves Erika!
Nyugdíjas személy akkor igényelheti a támogatást, ha a Tbj. 4. § 11. pontja szerinti kiegészítő tevékenységet folytat.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

23,5 éves egyetemista lányomnak a kollégiumi felvételi miatt a testvéremnél van az állandó lakcíme. Ha most visszajelentkezik hozzánk haza, akkor csak ha már újra 1 éve itthon lakik, kezdhetem a felújítási számlákat gyűjteni, vagy a beadáskor kell csak az 1 éves lakcímnek meglennie?
2022 augusztusban betölti a 25. évet, előtte mennyi idővel kell beadják az elszámolást?
Válaszukat előre is köszönöm!


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x