Meglévő gyermekek után egyedülállóként is igényelhető a támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. Egyedülálló anya vagyok. 3 kisgyerekre 2017-ben a volt férjemmel már igényeltük a szocpolt. Azóta új kapcsolatomból született még egy gyermek, így cseden vagyok 2 hónapja!
Érdeklődnek, mi alapján tudom igényelni a szocpolt-csok-ot!

Kedves Nikoletta!
Ha élettársi kapcsolatban él, akkor élettársával együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak a támogatásra, amennyiben megfelelnek az előírt feltételeknek. A használt lakásvásárlásra vonatkozó CSOK feltételekről IDE, a falusi CSOK-ra vonatkozó követelményekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Szeretném tudni, hogy egyedül nevelő szülő is igényelheti? Menyinek kell lennie a munkabérnek? A munkaviszonynak menyi időt kell meghaladnia?

Kedves Mária!
Egyedülállóként is igényelhető a CSOK. Attól függően, hogy a CSOK mely típusát szeretné igénybe venni, legalább 180 napos vagy 2 éves TB jogviszonnyal szükséges rendelkezni. A CSOK jogosultsághoz munkabér nem kell igazolni.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Egyedül nevelem gyermekemet. A gyermek édesapjával élettársi viszonyban éltünk, bírósági végzésünk nincs a gyermekelhelyezésről. Ha jól értelmezem, a CSOK igényléshez elegendő egy nyilatkozatot írnunk, amely tartalmazza, hogy én vagyok a gyermek eltartója? Van valamilyen formanyomtatvány ezzel kapcsolatban?
A nyilatkozaton tanuknak is szerepelniük kell?
Köszönöm válaszukat.

Kedves Katalin!
A CSOK kérelemben Ön nyilatkozik arról, hogy a gyermek az Ön eltartottja. A közös háztartásban élést lakcímkártyával lehet igazolni.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!