Információink szerint a támogatott személy nem szegi meg a CSOK rendeletben foglalt előírásokat, ha a támogatott ingatlanban közeli hozzátartója állandó lakcímet létesít.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy megtörtént egy CSOK-os építkezésünk, 90 napon belül bejelentkeztünk a állandó lakcímmel az épített ingatlanba.
A helyközi bérlet vásárlás miatt fiam menyasszonya tartózkodási helyként hozzánk bejelentkezett, előzetesen utána jártam, hogy lehetséges. Most egy ismerős azt mondta, hogy ezt sem szabad. Ha kell, azonnal kijelentem a menyem az ingatlanból.
Érdeklődnék, hogy ezt a rendelet tiltja-e?
Köszönettel: Brigitta

Kedves Brigitta!
Információink szerint ezt a rendelet nem tiltja. További pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztálya tud adni Önnek.

Kérdésem: ha Csok-os új lakásba állandó lakcímre be van jelentkezve a család (akikre a kedvezmény jár), akkor megsértem-e a vállalt követelményeket, ha barátnőmet és két gyermekét tartózkodási helyként engedem bejelentkezni a Csokos ingatlanba, mert az iskolai kollégium igényléshez ez szükséges.
Köszönöm szépen válaszát: Julianna

Kedves Julianna!
Információink szerint ezzel nem sérti meg a CSOK szerződésben vállalt feltételeket, de javasoljuk előzetesen az illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályával történő egyeztetést.

Építkeztünk csok igénybevételével. Bátyám felesége és gyermeke bejelenthető állandó lakcímre hozzánk?

Kedves Beáta!
A kérdésben célszerű lenne az ebben illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályával egyeztetni.

Tisztelt Szakértő.
Lehet-e bárkit bejelenteni CsOk-os ingatlanba az igénylőkön és gyerekeiken kívül?
Köszönöm

Kedves Enikő!
Információink szerint hozzátartozó bejelentése a CSOK-os ingatlanba megengedett. A konkrét ügyben javasoljuk az ebben illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályával történő egyeztetést.

Nekünk csokos házunk van. Állandó lakcímünk ide szól, de szeretném rokonom ebbe a lakásba bejelenteni ideglenes tartózkodási helyének.
Lehetséges ez?

Kedves Enikő!
Információink szerint lehetséges, de előzetesen javasoljuk a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályával való egyeztetést az ügyben.

Üdv
A kérdésem az lenne, hogy csokkal vásárolt (2 éve) ingatlanunkba édesanyám bejelentkezhet-e állandó lakcímre?
Köszönöm.

Kedves Bernadett!
A kérdést már korábban is feltették Ön előtt. Válaszunkat kérjük tekintse meg fenti bejegyzésünkben.

A lányom, akire a CSOK-ot igényeltem, és én vagyunk az ingatlanban lakóhellyel bejelentve. Szeretnénk, ha a velünk élő élettársam is, mint a gyermek nevelőapja létesíthetne állandó lakóhelyet itt.
Ez lehetséges?
Tisztelettel: Rita

Kedves Rita!
Igen, úgy tudjuk, az élettárs is bejelenthető a támogatott ingatlanba. Ezzel kapcsolatban további pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztálya tud adni Önnek.

Üdvözlöm!
A férjemmel felvettük a csokot. Én már nem élek vele. Azóta oda költöztette az unokabátyját, unokahúgát és annak a párját.
A kérdésem az lenne, hogy ezt megteheti-e? Van-e erre vonatkozó szabály?
Köszönöm a választ!

Kedves Regina!
Azzal, hogy Ön elköltözött a támogatott ingatlanból az elidegenítési és terhelési tilolom 10 éve alatt, visszafizetési kötelezettsége keletkezett az Önre eső támogatási összeg vonatkozásában. További személyek bentlakásával kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztálya tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Csokra vásárolt lakásba bejelenthetek-e hozzátartozót ideiglenes lakcímre?

Kedves Kitti!
Információink szerint ennek nincs akadálya, de feltétlenül javasoljuk az ebben illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályával való egyeztetést.

Kérdésem az lenne, hogy amennyiben CSOK-kal vásárolok ingatlant egyedülállóként, akkor a későbbiekben élettárs vagy esetleges házastárs az ingatlanba állandó vagy ideiglenes lakcímre bejelenthető-e, hiszen ekkor az életvitelszerű ingatlanba való tartózkodást nem szakítja meg, csak plusz egy fővel gyarapszik.
Köszönettel.
Krisztina

Kedves Krisztina!
Igen, nincs akadálya annak, hogy későbbiekben élettárs vagy házastárs állandó lakóhelyet létesítsen a támogatott ingatlanban.

Kedves Szakértő!
2020. szeptemberében vásároltunk CSOK-kal új építésű ingatlant (házaspár+2 gyerek), és most úgy alakult, hogy egy családtagnak (anyósom) bejelentett helyi címre lenne szüksége, így szeretne ebbe az újonnan vásárolt ingatlanba bejelentkezni állandó lakcímre, de nem itt élne. Ezt meg lehet-e tenni, úgy hogy nem érint minket hátrányosan a támogatások szempontjából, vagy ez befolyásolja a már megkapott támogatásokat?
Nagyon köszönöm előre is!
Szép napot!
Üdvözlettel
Nikoletta

Kedves Nikoletta!
Ezt a kérdést korábban már feltették Ön előtt. A választ fenti bejegyzésünkben olvashatja.

Érdeklődnék, van egy csokra megvásárolt ingatlanom 4 éve. Bejelenthetek-e más személyt az ingatlanomba?

Kedves Asszonyom!
Kérdésével kapcsolatban fenti bejegyzésünkből tájékozódhat, illetve a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályánál érdeklődhet.