CSOK-os lakásba nagyszülő létesíthet állandó lakcímet?

Információink szerint a támogatott személy nem szegi meg a CSOK rendeletben foglalt előírásokat, ha a támogatott ingatlanban közeli hozzátartója állandó lakcímet létesít.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. március 29. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérdésem az lenne, hogy amennyiben CSOK-kal vásárolok ingatlant egyedülállóként, akkor a későbbiekben élettárs vagy esetleges házastárs az ingatlanba állandó vagy ideiglenes lakcímre bejelenthető-e, hiszen ekkor az életvitelszerű ingatlanba való tartózkodást nem szakítja meg, csak plusz egy fővel gyarapszik.
Köszönettel.
Krisztina

Kedves Krisztina!
Igen, nincs akadálya annak, hogy későbbiekben élettárs vagy házastárs állandó lakóhelyet létesítsen a támogatott ingatlanban.

Kedves Szakértő!
2020. szeptemberében vásároltunk CSOK-kal új építésű ingatlant (házaspár+2 gyerek), és most úgy alakult, hogy egy családtagnak (anyósom) bejelentett helyi címre lenne szüksége, így szeretne ebbe az újonnan vásárolt ingatlanba bejelentkezni állandó lakcímre, de nem itt élne. Ezt meg lehet-e tenni, úgy hogy nem érint minket hátrányosan a támogatások szempontjából, vagy ez befolyásolja a már megkapott támogatásokat?
Nagyon köszönöm előre is!
Szép napot!
Üdvözlettel
Nikoletta

Kedves Nikoletta!
Ezt a kérdést korábban már feltették Ön előtt. A választ fenti bejegyzésünkben olvashatja.

Érdeklődnék, van egy csokra megvásárolt ingatlanom 4 éve. Bejelenthetek-e más személyt az ingatlanomba?

Kedves Asszonyom!
Kérdésével kapcsolatban fenti bejegyzésünkből tájékozódhat, illetve a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályánál érdeklődhet.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x