CSOK különbözet igényelhető bővítésre?

Korábban felvett támogatás esetén is van lehetőség CSOK igénybevételére. Kétféle számítási mód közül lehet választani. Az egyik: csak azon gyermek után igénylik a támogatást, aki után korábban még nem kaptak. Másik számítási mód: valamennyi, 25 év alatti eltartott gyermek után igénylésre került a támogatás, melynek összegét ez esetben csökkenteni szükséges a korábban kapott támogatási összeggel. A kétféle számítási mód közül az vehető igénybe, amelyik a támogatott személyek számára kedvezőbb.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Építési hitelünk (azóta már végtörlesztettük) mellé igénybe vettünk két gyermekünkre 2,4 millió Ft szocpol támogatást, 10 éve. 41 éves vagyok, feleségem 40 éves , az idei évben tervezzük a harmadik gyermekünket. Ehhez bővíteni szeretnénk a házunkat , egy szobával. Kérdésem a következő: Igényelhető-e erre vissza nem térítendő CSOK támogatás? És ha igen,akkor mekkora összeget lehetséges?
Szíves válaszát előre is köszönöm.

Kedves Geri!
Mivel a korábban kapott támogatás összege nagyobb, mint a 3 gyermek után igényelhető CSOK bővítésre, ezért különbözet nem igényelhető, azonban ha egy vállalt gyermek után igényelnék akkor 600.000 Ft CSOK-ra lehetnek jogosultak.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük tölste ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x