A negatív tartalmú KHR információ nem jelent kizáró okot CSOK igénylésnél. Ha azonban a kívánt lakáscélhoz kölcsönre is szükség van, az aktív KHR  (BAR lista) minden hitelintézetnél problémát jelent. Passzív KHR esetén már megoldható lehet lakáscélú jelzáloghitel felvétele, de a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Pénzintézettől függően meghatározott feltételek teljesülése esetén oldható meg ilyen esetben a piaci kamatozású lakáshitel felvétele. Állami kamattámogatású lakáshitel, CSOK hitel felvételére azonban ez esetben egyáltalán nincs lehetőség.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözletem.
Van 5 éves bejelentett munkaviszonyom, viszont aktív bár-listás vagyok! Természeten fizetem! Van 2 gyermekem. Illetve 3.-at tervezzük a közeljövőben és szeretném a csok használt lakásvásárlást. Lehetséges ez? Így is?

Tisztel Hitelnet!
2006-ban adóstársként mentem el egy személyi hitelhez. A hitelfelvevő nem fizette és 2017-ben feltettek a KHR listára, mint adóstárs és úgy lett lezárva, hogy veszteséggel lezárva.
Időközben a Bank egybeolvadt egy másik hitelintézettel. Én írtam egy levelet, hogy vegyenek le a KHR listából és azt a választ kaptam, hogy nem ők tettek fel. Akkor ilyen esetben kihez forduljak?
Nekem hitelem nincs, dolgozom, minden feltételnek megfelelnék, hogy hitelt tudjak felvenni. Csakhogy emiatt nem adnak hitelt.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy akkor kihez forduljak, mert egyik bank mutogat a másikra.
Válaszát előre is köszönöm.
Sz-né