A lakásfelújítási támogatás igénylése során nem kizáró ok a BAR lista (Negatív KHR), így azok is igényelhetik akkor valamilyen mulasztás miatt szerepelnek a rendszerben.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
7 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, milyen feltételekkel lehet igényelni a lakásfelújítás támogatást. Én 46 éves vagyok, súlyos mozgáskorlátozott, párom 68 éves nyugdíjas. Nincs közös gyermekük. Van-e valamilyen lakásfelújítási támogatás ilyenkor lakás külső-belső munkálatokra?

Kedves Norbert!
A támogatást egy 25 év alatti vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek után lehet igénybevenni.

Jó napot kívánok!
Én visszavásároltam a lakásom a nemzeti eszközkezelőtől részletre. Vehetek-e fel kölcsönt a felújítására úgy, hogy bárlistás vagyok? 15.000 Ft-tal tartozom még a providentnek, de már ez végrehajtónál van. Szeretnék tetőt cserélni nyílászárókat és jó lenne egy normális kerítés is.

Kedves Matild!
BAR listásként sajnos nincs lehetősége hitelfelvételre.

Üdvözlöm!
Lakásfelújítási támogatást szeretnék igényelni. Tetőcsere, nyílászárók cseréje . Az ingatlan teljes mértékben a férjem tulajdona. A tulajdoni lapra véletlenül nem írták rá a ,, neje” bejegyzést. 30 éve vagyunk házasok 2 gyermekünk van, mindketten 25 év alatti.
Kizáró ok lehet-e a tulajdonjog hiánya, és hogy a férjemnek köztartozása van?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlet,
Az 5 dedikált bank ajánlatát megtekintettük.
Amit tudni kell, az az, hogy a hitel felvételéhez az elvárt kondíciókkal rendelkezünk (egy címen a család, 5 évnél hosszabb ideje lakunk, 25 év alatti gyerek 2 is van). Vagyis az Államkincstár oldaláról OK-k lennénk,
ÁM AZONBAN mindketten (én is és a feleségem is) rajta vagyunk a negatív KHR listán, és nem fognak egyhamar kifutni. Ennek okán az összes dedikált bank VISSZADOBJA a jelentkezésünket, mivel BAR-listásak vagyunk.
Szóval mit kéne tennünk, hogy a hitelt VALAHOGY/BÁRHOGY, de fel tudjuk venni? A házunk 17 éve nem volt felújítva, és hadd ne kelljen mondanom milyen műszaki állapotban van.
Jó lenne, ha valaki adna egy olyan tippet, hogy mit csináljunk ahhoz, hogy a hitel áttolható lehessen. Mindketten dolgozunk, és elég jó fizetésünk is van, tehát a havi törlesztés nem lesz gond.
Az egyetlen gond, hogy az összes bank a különös kitételei közé beleírta, hogy negatív KHR esetén gyakorlatilag még csak ne is álmodozzunk róla. Szóval nem kizáró ok, DE MÉGIS.