A lakásfelújítási támogatás igénylése során nem kizáró ok a BAR lista (Negatív KHR), így azok is igényelhetik akkor valamilyen mulasztás miatt szerepelnek a rendszerben.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot szeretném igényelni a lákásfelújitasi támogatás passzív bárlistan szerepelek igényelhetem ?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, milyen feltételekkel lehet igényelni a lakásfelújítás támogatást. Én 46 éves vagyok, súlyos mozgáskorlátozott, párom 68 éves nyugdíjas. Nincs közös gyermekük. Van-e valamilyen lakásfelújítási támogatás ilyenkor lakás külső-belső munkálatokra?

Jó napot kívánok!
Én visszavásároltam a lakásom a nemzeti eszközkezelőtől részletre. Vehetek-e fel kölcsönt a felújítására úgy, hogy bárlistás vagyok? 15.000 Ft-tal tartozom még a providentnek, de már ez végrehajtónál van. Szeretnék tetőt cserélni nyílászárókat és jó lenne egy normális kerítés is.

Üdvözlöm!
Lakásfelújítási támogatást szeretnék igényelni. Tetőcsere, nyílászárók cseréje . Az ingatlan teljes mértékben a férjem tulajdona. A tulajdoni lapra véletlenül nem írták rá a ,, neje” bejegyzést. 30 éve vagyunk házasok 2 gyermekünk van, mindketten 25 év alatti.
Kizáró ok lehet-e a tulajdonjog hiánya, és hogy a férjemnek köztartozása van?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlet,
Az 5 dedikált bank ajánlatát megtekintettük.
Amit tudni kell, az az, hogy a hitel felvételéhez az elvárt kondíciókkal rendelkezünk (egy címen a család, 5 évnél hosszabb ideje lakunk, 25 év alatti gyerek 2 is van). Vagyis az Államkincstár oldaláról OK-k lennénk,
ÁM AZONBAN mindketten (én is és a feleségem is) rajta vagyunk a negatív KHR listán, és nem fognak egyhamar kifutni. Ennek okán az összes dedikált bank VISSZADOBJA a jelentkezésünket, mivel BAR-listásak vagyunk.
Szóval mit kéne tennünk, hogy a hitelt VALAHOGY/BÁRHOGY, de fel tudjuk venni? A házunk 17 éve nem volt felújítva, és hadd ne kelljen mondanom milyen műszaki állapotban van.
Jó lenne, ha valaki adna egy olyan tippet, hogy mit csináljunk ahhoz, hogy a hitel áttolható lehessen. Mindketten dolgozunk, és elég jó fizetésünk is van, tehát a havi törlesztés nem lesz gond.
Az egyetlen gond, hogy az összes bank a különös kitételei közé beleírta, hogy negatív KHR esetén gyakorlatilag még csak ne is álmodozzunk róla. Szóval nem kizáró ok, DE MÉGIS.