Babaváró hitelnél is előre kell vállalni 3 gyermeket?

Babaváró hitelnél nem kell előre vállalni a gyermeket úgy, mint megelőlegezett CSOK igénylésénél. Amennyiben a babaváró hitel felvételét követő 5 éven belül legalább 1 gyermek születik, akkor a babaváró hitel kamatmentes marad a teljes futamidőre. Ha születik 2. gyermekük, akkor a fennálló tartozás 30%-a elengedésre kerül. Amennyiben 3. gyermekük is lesz, akkor a teljes fennálló tőketartozást elengedik.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Segítségnyújtó!
A kérdésem következő: a babavárót a 12-dik hét előtt kell felvenni – érvényesíteni vagy ráér utána is bezárólag a baba megszületéséig?
Válaszát előre is köszönjük.
Üdvözlettel.
Attila

Kedves Attila!
A babaváró hitelt nem szükséges felvenni a magzat 12. várandóssági hetéig, a hitel a gyermek születéséig bezárólag igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy a hitelt csak meg nem született magzatra lehet igényelni? Tehát mi összeházasodunk 2021 áprilisában, a baba április 28. napjára van kiírva, de esetleg előbb jön és nem tudtuk igényelni. Akkor erre már nincs lehetőség? Illetve a háztartásban már van egy 2 év feletti gyermek is.
Előre is köszönöm a választ.
Vivien

Kedves Vivien!
Ha a babaváró hitel felvétele előtt jön a baba, rá már sajnos nem tudják érvényesíteni a kedvezményeket, csak következő gyermekre.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy a kormány által tavaly bejelentett “könnyítés” – miszerint a veszélyhelyzet alatt született gyermek is beleszámít a babaváró hitelnél a vállalt gyermekhez, mint első gyermek, ha a hitelkérelmet maximum a veszélyhelyzet végétől számított 60 napon belül beadjuk – hatályban van-e még?
Köszönettel.
B

Kedves Brigitta!
A jelenlegi vészhelyzet idején ez a könnyítés már nem hatályos.

Üdv. Kèrdèsem az volna, unokám 2020.szeptemberèben született jogosultak lányomèk a kamattámogatott babaváró hitelre? Köszönöm. Horváthnè.

Kedves Asszonyom!
Ha lányáék még terveznek gyermeket és a jogosultsági feltételek is teljesülnek, akkor igen.
A babaváró hitelről bővebben IDE kattintva olvashat.


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x