Az LTP felé benyújtott számlák elfogadhatóak a lakásfelújítási támogatás igénylése esetén is?

Igen, az is igényelheti a lakásfelújítási támogatást, aki egy Lakástakarék révén részesült már állami támogatásban. Az LTP keretében összegyűjtött összeg nagyobb része az ügyfél saját megtakarítása, kisebb része állami támogatás. Attól, hogy Ön korábban LTP megtakarításból újította fel otthonát, újabb felújítás finanszírozásához igényelheti a lakásfelújítási támogatást.
Továbbá arra is van lehetőség lakásfelújítás esetén, hogy az előre elvégezni szükséges munkálatokat LTP megtakarításból finanszírozza, majd ezt követően nyújtsa be kérelmét a lakásfelújítási támogatásra. Az LTP felé benyújtott számlák elfogadhatók a lakásfelújítási támogatás igénylése során is.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő !
A lakásfelújítási támogatásra való jogosultság szempontjából van-e annak jelentősége, hogy a lakástakarékpénztári megtakarítást valaki megtakarítóként, vagy közeli hozzátartozóként használja fel a lakás felújítására ? Van-e olyan kitétel, hogy a felújításról kiállított számlát csak abban az esetben lehet az LTP felé és a MÁK felé is elszámolni, ha a felújítás a megtakarító tulajdonában lévő ingatlanban történik ? Esetemben a megtakarító az édesapám, a lakástakarékpénztári megtakarítás felhasználója pedig én vagyok, mint közeli hozzátartozó. A felújítás az én tulajdonomban lévő ingatlanon történik, nekem van 25 év alatti gyermekem, aki jogosít a lakásfelújítási támogatás igénybevételére.
Köszönettel: Ildikó

Üdv.
Az LTP csak eredeti számlát fogad el. A lakásfelújítási támogatáshoz elég a számla másolata?

Kedves Mária!
A lakásfelújítási támogatáshoz elegendő a számlák, valamint az átutalással teljesített számlák kifizetését igazoló dokumentum másolata.

Tisztelt Szakértő! Csengődi István vagyok és az otthonteremtési támogatás számlák rendelkezésével kapcsolatban szeretném kérni az állásfoglalásukat, mert a törvényi rendeletben egy kérdésben nem találtam utalást. A kérdés részletezése: Az otthonteremtési támogatáshoz feleségemmel lakástakarék számláinkat is szeretnénk felhasználni, amit olvastam, hogy lehetőségünk is van rá. A kérdésünk a következő lenne. A feleségem nevén is és az én nevemre szóló lakástakarék számlákat is felszeretnénk felhasználni, de a fundamenta részére mindketten csak a saját nevére szóló számlákat tudjuk csak elszámolni. Míg az otthonteremtési támogatásnál csak annyit találtam, hogy a számlákat (7. § (1) Az építési tevékenységek teljesítését igazoló számlaként a) az igénylő –… Továbbiak »


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x