Az anyagokat megvehetem saját magam is a felújítási munkálatokhoz?

Igen, a Lakásfelújítási támogatás igénylése során benyújtott számlák esetében az anyagköltségek lehetnek a igénylő által megvásárolt számlák is. Ebben az esetben a kérelmi dokumentum mellékletét képező számla összesítőben kell felvinni a az egyes számlákat. A rendelet nem tartalmaz arra vonatkozó előírást, amely kizárná hogy a felújítási munkálatok során felhasznált anyagokat ne vásárolhatná meg az igénylő saját maga.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Anyag számlával kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1; Az anyag számlán rajta kell lenni az igénylő adószámának? Vagy elég a név és a felújítandó lakás cime?
2; Fizethetek e készpénzzel? A váltakozónak is?
3; Interneten vásárolt anyag ( csaptelep) +a számlán szereplő szállítási költség és kezelési költség elfogadható ? Utánvéttel lett fizetve. Elszámolható?
Válaszát előre is köszönöm!

A múlt évben részben beszerzett és megvásárolt anyagok felhasználásával, valamint ebben az évben megvásárolt anyagok felhasználásával szeretnék ez évben felújítást külső vállalkozóval szerződés alapján. Kérdésem az, hogy az idén vásárolt anyagok és a vállalkozói díj elszámolható-e teljes egészében.

Kedves József!
Igen, az idén vásárolt anyagköltség és munkadíj elszámolható.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Beépíthető konyhabútort keszített nekünk az asztalos, van anyagról és munkadíjról is számlánk. Szeretnénk festeni is, a festékről van számla, viszont mi magunk csinálnánk. Így is benyújtható a festék anyagköltsége?

Érdeklődnék, hogy amennyiben magam vásárolom meg a festéshez szükséges anyagokat: festéket, glettet, tapétát, ragasztót, és ezzel együtt megvásárolom a munkához szükséges eszközöket is, pl. glettvas, festőhenger, ecsetek, stb. akkor ezek kerülhetnek-e azonos számlára, vagy kérjek külön az anyagokról és külön az eszközökről. Egyáltalán ezek a felújításhoz szükséges eszközök elszámolhatóak-e? A festést magunk végezzük, itt nem lesz munkadíj, de más munkálatoknál lesz munkadíj, tehát a festés anyagköltséget is elszámoltatjuk az összesítéskor. Kizárják -e az anyagszámlát ha rajta vannak az eszközök is?

Tisztelt Hitelnet, abban az esetben, ha több anyagszámla és vállalkozói számla szerepel az anyagösszesítőn, és egyik munkálatról csak az anyagszámlát nyújtom be, ebben az esetben is elfogadásra kerül vagy, minden anyagszámla mellé vállalkozói számlát is kell csatolni.

Az anyagog megvásárlása a vállalkozói szerződés előtt is megtörténhet, vagy csak a szerződés kötés után?


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x