Az aktív KHR lista lehetséges hitelfelvételnél?

Aktív KHR lista esetén egyik bank sem nyújt hitelt. Bizonyos feltételek esetén passzív KHR státusszal megoldható lehet a lakáshitel igénylés.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot! A kérdésem a következő: Van tartozásom, jelenleg aktív bár listás vagyok. Ha elkezdem törleszteni a tartozást, akkor általában valamennyit elengednek az összegből. 5 évig passzív leszek azután mikor már kifizettem. Lehetséges-e úgy elkezdeni a törlesztést, hogy havonta x összeg és majd kb. félév múlva kifizetem a maradék összeget egészben? Ebben az esetben már megtörténik az 1 év után a levétel a listáról? Hamarosan kb. a fele lesz meg a tartozásnak, amit kifizetnék, de nem szeretnék 5 évig még a csúnya listán maradni. Várjak amíg meglesz a teljes összeg vagy lehetséges-e, hogy 1 év múlva levegyenek a listáról úgy,… Továbbiak »

Kedves Tímea!
Véleményünk szerint van lehetőség elkezdeni törleszteni a tartozást, majd x idő múlva a teljes fennálló tartozást kifizeti. Ez esetben információink szerint a negatív információ a visszafizetést követően 1 év után törölhető. Nem ismerve azonban az ügylet pontos részleteit, javasoljuk az érintett bankfiókkal történő egyeztetést az ügyben.

Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Az érintett bankfiók a majdani bank amelyik a hitelt folyósítana? Mikor érdemes megkérdezni a bankot, amikor már ki van egyenlítve a teljes összeg? A bar listás céget hol tudom elérni?
A másik kérdésem meg az lenne, hogy lehetséges-e banknál, ha igen, melyiknél felvenni hitelt külföldi munkaviszonyra, fizetésre?
Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Kedves Tímea!
Nem, az érintett bankfiók a mostani bank, ahol a meglévő hitele van. Velük kellene már most egyeztetni, ha fenti módon törlesztené a tartozást, akkor annak maradéktalan kifizetése után 1 év után valóban törölnék-e adatait a KHR-ből.
Külföldi munkaviszonnyal is igényelhető hitel, de tekintettel a jelenlegi vírushelyzetre, meghatározó az, hogy milyen területen, ágazatban történik a munkavégzés. Pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x