Ausztriában dolgozó, magyar lakcímmel rendelkező igényelheti a támogatást?

Az igénylés pillanatában kell az igénylőnek magyar elfogadható munkaviszonnyal rendelkeznie. ( a Tbj. 6. §-a szerint biztosítottként szerepeljen). Az ezt megelőző 1 évben, legfeljebb 30 napos megszakítással elfogadható az ausztriai munkaviszony is. Az elfogadható TB jogviszonyokról fenti cikkünkben írunk részletsebben.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Tavalyi èvben költöztünk haza Nèmetországból, én december 1. óta dolgozom Magyarországon, előtte Elternzeiton voltam, állományban nèmet cègnèl. Fèrjem jelenleg munkanèlküli, ellátást sem kap, december 31-èn szűnt meg a német munkaviszonya. Két kiskorú gyermekünk van, mindannyian az érintett ingatlanba vagyunk bejelentve. A tulajdonjog 1/1, fèrjem javára. Igènyelhetjük a lakásfelújítási támogatást közösen?
Köszönöm!

Kedves Edina!
Ha TB jogviszonya folyamtaos volt Németországban és összeségében meg lesz az 1 év az igénylés beadásakor, úgy jogosultak lehetnek a támogatásra, mivel már magyar TB jogviszonya van.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Tisztelt Hitelnet! Egy feltételének nem felelek meg a lakástámogatás igénybevételéhez. Nincs magyar munkajogviszonyom. Életvitelszerűen Magyarországon élünk, itt járnak a gyarmekeim iskolába. Én ingázom Ausztriába dolgozni. A külföldi társadalom biztosítás által Magyarországon is jogosult vagyok az orvosi ellátásra.Az ingatlan 100 %- ban az én tulajdonom. A párommal, aki a gyermekeim apja 11-12 éve élünk ebben az ingatlanban együtt, de ő neki ez a cím a lakcím kártyáján csak tartózkodási helyként szerepel( szintén 11-12 éve). Az állandó lakcíme a szülői házában van.Tehát ebben a formában ő sem veheti igénybe a támogatást, pedig neki magyar TB jogviszonya van. A KÉRDÉS: Hogyan tudnánk igényelni… Továbbiak »


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x