Édesanyámat itthon gondozom. Kiemelt ápolási díjat kapok. Azt szeretném kérdezni, hogy fel tudom e venni az állami támogatást lakásfelújításra? Tehát megfelel-e a tb. jogviszonyom a feltételeknek?

Válaszunk:

Igen, a rendelet szerint:  Nem kell megfelelni a TB jogviszony igazolásnak, ha ” az igénylő végleges határozat alapján gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül” Az erről szóló járási vagy fővárosi (kerületi) hivatal által kiállított határozatot csatolni kell az igényléshez.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm. A gyodot két évente felülvizsgáljak. Ez bent van a határozatban, attól függetlenül jó a határozat, ha bent szerepel hogy két évente felülvizsgáljak? Köszönöm a választ

Kedves Éva!
A vonatkozó kormányrendelet szerint (5) A (3) bekezdésben foglaltakat nem kell figyelembe venni, ha a) az igénylő végleges határozat alapján gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül. Mivel a kormányrendelet végleges határozatot ír, így javasoljuk, hogy kérje a MÁK állásfoglalását az ügyben.

Kedves Csilla!
Igen, az ápolási díj esetében a TB jogviszonyra vonatkozó feltétel teljesül.

Jo estét. Aposom 100% rokkant már 18 éve. Én vagyok az ápolója kiemelt a legmagasabb összegű 66965 forintot kapok. Ez megfelel a lakástámogatás igenyléséhez?
Köszönöm

Kedves Norbert!
Igen, az ápolási díjban részesülőknek nem kell megfelelni a TB jogviszonyra vonatkozó előírásnak. Így jogosut lehet a támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

GYOD-on vagyok 35 éves lányommal. A házunk tulajdonjoga 100% a férjemé. Közös igénylőként megkaphatjuk-e a lakásfelújítási támogatást?

Kedves Asszonyom!
A leírtak alapján igen, jogosultak lehetnek a támogatásra.

Anya 100%-os tulajdonjog. Ápolási díjat kapok édesanyámra / ogviszony?/. Apa, élettárs nyugdíjas. Gyermek 21 éves.
Igényelhetem a lakásfelújítási támogatást?