A rendelet így fogalmaz:

(3) „Ha a szülők lakóhelye nem azonos, a (2) bekezdés szerinti feltételnek is megfelelő

a) azon szülő jogosult az 5. § szerinti támogatási összegre, akinél legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye, vagy
b) mindkét szülő az 5. § szerinti támogatási összeg 50%-os mértékére jogosult, amennyiben külön-külön mindkettejük lakóhelye megegyezik legalább az egyik gyermekük lakóhelyével.
(3a) A (3) bekezdés b) pontját nem kell alkalmazni arra a szülőre, akinek lakóhelyén másik, a (3) bekezdés szerintitő leltérő gyermeke is lakóhellyel rendelkezik, és e gyermek másik szülőjének

a) a lakóhelye szintén velük azonos, vagy
b) a lakóhelye eltérő, de nála egyetlen közös gyermeküknek sincsen lakóhelye.”
(4) A (3) bekezdés b) pontja szerinti esetben a szülők egyike az 5. § szerinti támogatási összeget igényelheti, ha a másik szülő teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatban lemond a támogatás saját nevében történő igényléséről.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakásfelújítási támogatást szeretnénk igénybe venni. Közösen neveljük kiskorú (11 éves) gyermekünket az Erdőkertesi házba , ami az apa tulajdonába van 50 %-ba ,de ő román állampolgár, Én és a gyermek ebben a házban lalcímkártyán tartózkodási helyként vagyunk berögzítve. Ahhoz hogy igénybe tudjuk venni a támogatást elég ha állandó lakohelyként bejelentkezünk ? Én magyar állampolgár vagyok, de a házban nincs tulajdon részem . Válaszát ,segítséget előre is köszönöm.

Kedves Anikó!
Igen, jelentkezzenek be a gyermekkel állandó lakcímmel az ingatlanba, és egy év múlva benyújthatják az igénylést. A számlákat addig is gyűjthetik.

Elvált szülők esetében, ha egyik 25 év alatti gyermekkel van közös lakcímen, igényelhető a támogatás?

Kedves Ibolya!
Ha a 25 év alatti gyermek Önnel együtt él és lakcímkártyájuk is megegyezik, úgy Ön igényelheti a gyermek után a támogatást.
Azonban, ha egy szintén közös 25 év alatti gyermeküket az édesapa nevel és a lakcíme is megegyezik az édesapával, és Ő is igénybevenné a támogatást, akkor maximum 1,5 millió Támogatásra lehetnek jogosultak.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

A következő kérdésem lenne, elváltam a gyermekeim nem az én háztartásomban, lakcímemen élnek, közös szülői felügyelet mellett, heti rendszerességgel van kapcsolattartás szabályozva, ebben az esetben jár a felújítási támogatás nekem?
Válaszukat megköszönve, tisztelettel: István

Kedves István!
Ha egyik gyermek sem él Önnel egy háztartásban, illetve nincs közös állandó lakcím, akkor sajnos nem jogosult a támogatásra.