ÁFA visszaigényléshez jövedelemigazolás szükséges?

Ha az igénylő az otthonteremtéshez kölcsönt nem kíván igénybe venni, csak támogatást igényel a rendelkezésre álló önerő kiegészítéséhez, úgy jövedelemigazolást nem szükséges benyújtani.

Az adó-visszatérítési támogatásra való jogosultsághoz azonban megfelelő, Tbj. 6.§ szerinti, legalább 180 napos, folyamatos TB jogviszonyt kell igazolni. A folyamatos TB jogviszonyban legfeljebb 30 nap megszakítás lehet. A veszélyhelyzet idején megszűnt munkaviszony esetén nem probléma a 30 napot meghaladó megszakítás sem.

Külföldi TB jogviszony is megfelelő lehet, azonban a támogatott személynek ez esetben vállalnia kell, hogy a támogatási szerződés megkötését követő 180 napon belül  magyarországi TB jogviszonyt létesít.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnénk a CSOK támogatást és az 5% ÁFA visszaigénylést igénybe venni hitel nélkül. Az építkezést már elkezdené a generálkivitelező az elbírálás előtt. Igényelhető 2021. január 1. után megkezdett építésre is visszamenőleg az 5% Áfa visszaigénylése és a CSOK támogatás? Ha nem, a fennmaradt munkálatokra még igényelhetők-e?
Köszönöm a válaszát.

Készpénzért vásárolt telek áfa 27%-os, és nem kívánunk hitelt igénybe venni. Kitől igénylehető vissza az áfa?
Egyben kérdésem munkámat 2020 márciusban vesztettem el és folyamatosan nincs munkaviszonyom, akkor nem vagyok jogosult áfa visszaigénylésre?
Köszönöm válaszát.

Az adó-visszatérítési támogatásra való jogosultsághoz, a megfelelő igazolást elektronikus úton hol tudom beszerezni? Nyilván nem azonos a CSOK igényléshez szükséges igazolással.
Kitöltve, a kormányablakon keresztül ezt is el lehet küldeni?


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x