A vízelvezető járda vízszigetelésére jár a falusi CSOK?

Információink szerint a járda felújítása nem minősül vízszigetelésnek. Így erre a munkálatra a falusi CSOK nem vehető igénybe.
Az elvégezni kívánt egyéb munkálatokról költségvetést szükséges készíteni. Ez banki formanyomtatvány. Ezen munkanemenként fel kell tüntetni az anyagárat és munkadíjat. Fontos, hogy azokra a munkálatokra adható a támogatás, amelyek a falusi CSOK kérelem benyújtásakor és az első helyszín szemle alapján még nem kerültek elvégzésre.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Falusi CSOK-ra szeretnénk egy vályog házat vásárolni. A ház köri járdával kapcsolatban lenne kérdésem: Amennyiben a ház szomszéd felőli oldalán nincs járda, az kizárja, hogy Falusi CSOK-ra megvásároljuk az ingatlant? Előzetes értékbecslést lehet kérni, hogy egyáltalán érdemes-e az ingatlannal foglalkozni? Amennyiben vállaljuk, hogy a felújítás során ezeket a munkálatokat megcsináljuk, úgy lehetséges a vásárlás? Amennyiben nincs tégla alapja (vagy csak részlegesen van) az épületnek, az is kizáró ok lehet?

Kedves Tünde!
A járda hiánya nem zárja ki a jogosultságot. Az, hogy a háznak nincsen tégla alapja, szintén nem kizáró ok. Vályog ingatlan esetében az értékbecslők azt is vizsgálják, hogy az ingatlan statikailag megfelelő-e. Ha e tekintetben megfelelő az ingatlan, akkor finanszírozható lehet a további jogosultsági feltételek fennállása esetén. További egyeztetéshez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kedves Hitelnet! A Falusi CSOK keretén belül szeretnék felújítási munkákat elvégezni, mellyel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés. Olvastam, hogy milyen munkálatokhoz igényelhető a támogatás, ezekkel kapcsolatban volna pár kérdésem. Az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat A ház körül lévő vízelvezető járda teljesen ramaty, nem tölti be a funkcióját, mállik, eltávolodott a lábazattól. Szeretnék új vízelvezető járdát. Vízszigetelésnek minősül ez? Tető cseréje, felújítása, szigetelése Szeretném a bejárat feletti féltetőt felújítani (egész pontosan elbontani és újat ácsoltatni). Tető a féltető? Ha nem tető a féltető, akkor vízszigetelésnek számít a féltető felújítása? Szeretném még a homlokzatot is szigetelni, ezzel… Továbbiak »

Kedves Hitelnet!
Két hónapja használt lakás vásárláshoz igénybe vettem a két gyermek után járó 1.430.000,- Ft-os CSOK-ot. Sajnos figyelmetlen és meggondolatlan voltam. A falusi CSOK-ot a korszerűsítésre utólag lehet igényelni?
Válaszukat köszönöm: Rita

Kedves Rita!
A fenti esetben nincs akadálya a falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó összegének igénylésének, amennyiben a további falusi CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x