2021. január elsejétől az adó-visszatérítési támogatás két fajtája (27%, illetve 5%) érhető el és a kettő közül az egyik érvényesíthető.

Nem generálkivitelezős, hanem saját szervezésben megvalósuló építkezés esetén a telek és bekerülési költség után igényelhető vissza 27% ÁFA tartalommal kiállított számlák ÁFA összege maximum 5M Ft-ig. Ennek keretében van tehát lehetőség a telekáfa visszaigénylésére, amennyiben a telek gazdálkodó szervezettől került megvásárlásra. Magánszemélytől vásárolt telek esetén visszaigénylésre nincs lehetőség.

Generálkivitelezés esetén 5% ÁFA tartalmú számlák kerülnek kiállításra és ez az 5% ÁFA is visszaigényelhető, ha CSOK is kapcsolódik hozzá.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Telekvásárlás áfa visszaigénylése (áfa tartalommal rendelkező számla esetében) csak a telekre vonatkozólag megigényelhető, vagy építkezésnek is meg kell kezdődnie? Amennyiben a telek áfa visszatérírtése megvalósult, a későbbi építkezés 27%-os áfája is visszaigényelhető 5 millió forintig, avagy ez csak egyszeri alkalommal csak a telekre igényelhető?
Mi az igénylés menete, kinek és hova kell benyújtani?