Falusi CSOK felújítási összegének igénylésekor ugyanezen ingatlan vásárlására felvett CSOK összegét nem kell levonni.

Ha azonban a preferált településen lévő ingatlanra korábban nem vásárlási CSOK, hanem például építési, vagy nem CSOK, hanem szocpol vagy bármely egyéb vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás lett felvéve, akkor annak összegével csökkenteni kell a felújításra adható falusi CSOK összegét.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
16 évvel ezelőtt igénybe vettem a szocpolt 2 gyermekemre!
Jogosult lennék mégis is a falusi CSOK-ra?
Köszönöm.

Kedves Mónika!
A falusi CSOK összegéből le kell vonni a korábban kapott szocpol összegét és a különbözet igényelhető, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak! A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet,
lehet olyat csinálni, hogy CSOK felhasználásával veszünk preferált kistelepülésen használt ingatlant, majd ezt követően falusi CSOK-ot és ÁFA visszaigénylést indítunk korszerűsítésre? (2 ok miatt: így meg lehet vásárolni az ingatlant anélkül, hogy várni kéne a felújítás kivitelezői ajánlatokra/szerződéskötésre, illetve mert van olyan bank, amelyik vásárlásra nem ad falusi CSOK-ot, csak sima CSOK-ot és falusi CSOK-ot felújításra, de ezt egyszerre nem lehet igényelni). Az probléma lehet, ha ez két különböző bank (vásárlás és felújítás)? Ha bármit kell még pontosítani a válaszhoz, akkor szívesen megírom.
Köszönöm!
Levente

Kedves Levente!
Igen, megoldható. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK/falusi CSOK ügyintézést is!

Faluban építkeztünk, felvettük rá a 10+15 millió vissza nem térítendő és kamattámogatott hitelt. Január 1-től ez a falu is felkerült a Falusi CSOK listára. Bővíteni szeretnénk az ingatlant, felvehetjük rá az 5 milliós Falusi CSOK támogatást?

Kedves Kata!
Bővítésre igényelt falusi CSOK esetén az ingatlan építésére felvett CSOK összegét le kell vonni a bővítésre adható támogatásból. Mivel jelen esetben ez több mint a falusi CSOK összege, így falusi CSOK érvényesítésére nincs lehetőség.