A támogatási kérelmet egyszer lehet benyújtani, a felújítási munkálatok befejezését követően, csatolva a költségvetésben megjelölt munkálatokról szólü számlákat és vállalkozói szerződéseket. Miután a támogatás egyszer már benyújtásra került, a későbbiekben nincs lehetőség további számlák benyújtására. A beadás pillanatában az utolsó számla kiállításától számítva legfeljebb 60 nap telhet el.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.

Felújítjuk a jelenlegi lakásunkat. Ehez igénybe vesszük az otthonfelújítási támogatást.Szeretnék egy másik lakást is venni.Jogosult leszek ehez is igényelni a támogatást?
Át kell oda jelentkeznünk?
Egy kiskorú gyermeket nevelünk közösen a feleségemmel.

Válaszát előre is köszönöm.

Zoltán.

Kedves Zoltán!
A támogatást csak egy ingatlanra vehetik igénybe.
A jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Jó napot kívánok!
A következő egy évben több különálló felújítást tervezek, külön szerződéssel és számlával. Azt szeretném kérdezni, hogy az utolsó felújítás után 60 napon belül mindegyik felújítást be fogom tudni adni?

Kedves János!
Igen, mivel a támogatási igénylést csak egyszer lehet benyújtani, ha az összes munkálattal végzett.

Be kell jelenteni a felújítás kezdetét valamelyik szervhez?

Amennyiben az idén tervezek lakás cserét és egy éven belül vásárolok új ingatlant az újra is igénybe lehet venni a támogatást?

Kedves Ildikó!
Igen, ebben az esetben, ha a tulajdonszerzést követő 1 éven belűl nyújtja be az igénylést, úgy nem kell megfelelni az 1 éves lakcímre vonatkozó előírásnak.

Két ingatlan van a tulajdonomban. Mind a kettőre igényelhető a támogatás,vagy csak az egyikre? Köszönöm a választ!

Kedves Anikó!
Csak egy ingatlanra igényelheti a támogatást, és az igénylés benyújtásakor 1 éves állandó lakcímmel kell rendelkeznie az igénylőknek és a gyermeknek.

Jelenlegi állandó lakcímünkre ráköltenénk két millió forintot és igényelnénk a támogatást. Ha egy év múlva elköltözünk, az új házra igényelhetjük a maradék összegre is?

Kérdésem lenne, hogy ha a felújítás folyamatos, tehát kezdődik egy 2021. január 5-i szerződéssel és 2021. január 30-i számlával és végződik majd mondjuk egy 2022. március 22-i szerződéssel és 2022. április 30-i számlával és ezt számlaösszesítővel, egyszerre 2022. május 5-én nyújtjuk be, akkor jogosultak vagyunk-e a támogatásra?

Kedves Szilvia!
Igen! Nincs arra vonatkozó előírás, hogy két munkálat között mennyi idő telhet el.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.