A lakásfelújítási támogatás jogosultsági feltétele a házastársi- vagy bejegyzett élettársi viszony?

A lakásfelújítási támogatás igénybevételéhez szükséges a házastársi viszony?

A jogosultsághoz nem feltétel a házastársi vagy bejegyzett élettársi viszony. Közös lakcímmel már jogosultak az együttes igénylésre. Fontos, hogy az állandó bejelentett lakcímnek kell megegyeznie az igénylés során.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. március 22. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Feleségem 1/1 tulajdonában van a felújítandó ingatlan.Első házasságából van egy 13 gyermeke, illetve van egy 9 hónapos közös gyermekünk. Életvitelszerűen lakunk 4-en a nevezett ingatlanban.
A csavar a dologban, a feleségemnek nincs meg az 1 éves munkához kötött TB jogviszonya!
A kérdésem a következő: Igényelhetem-e én a kedvezményt ,mivel nekem folyamatos a TB. jogviszonyom?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Zoli

Kedves Zoli!
A leírtak alapján együttesen tudják igényelni a támogatást, mivel a tulajdonrész felesége esetében teljesül, és az Ön TB jogviszonya vehető figyelembe. Fontos, hogy az igénylők és a gyermek, aki után igénybeveszik a támogatást( ha már betöltötte az 1 évet az igénylés benyújtásakor) 1 éves állandó bejelentett lakcímmel rendelkezzen az igénylés benyújtásakor az ingatlanban.

Tisztelt Hitelnet!
Nagyon szépen köszönöm válaszát! További minden jót, és jó egészséget kívánok!

Tisztelt Hitelnet!
A párom 2/3-ban én 1/3-ban vagyunk tulajdonosak a felújításban érintett ingatlanban. Nem vagyunk házasok sem bejegyzett élettársak, életvitelszerűen együtt lakunk. Az én állandó bejelentett lakcímem nem a felújításban érintett ingatlanban van, ide csak tartózkodási címen vagyok bejelentkezve.
A páromnak van egy 25 év alatti gyermeke, aki velünk él és állandó lakcíme az érintett ingatlanba van bejegyezve.
Ebben az esetben a párom egyedül igényelheti – e a támogatást, vagy mit kell tennünk, hogy jogosultak legyünk rá. (saját tulajdonrészem miként kell feltüntetni, vagy mit kell csatolni a kérelemhez)
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Katalin

Kedves Katalin!
A leírtak szerint párja igényelheti egyedül a támogatást, mivel rendelkezik a szükséges 50% tulajdonrésszel és az Ő és gyermeke állandó lakcíme is a felújítandó ingatlanba szól. Fontos, hogy a jogosultsághoz rendelekznie kell legalább 1 éves TB jogviszonnyal.
Önnek nem kell nyilatkoznia a tulajdonrészéről.

Tisztelt Hitelnet!
A férjemmel közös háztartásban nevelünk kettő 25 év alatti gyereket. A 2 leánygyermek akiket közösen nevelünk az én első házasságomból születtek. Tehát a férjem nem az édesapjuk . A férjem a felújítandó ingatlan 100% os tulajdonosa. Így is igenybe tudjuk venni a támogatást? Várom mielőbbi válaszukat.

Köszönettel:
Irén

Kedves Irén!
Igen, együttes igénylés esetén jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tisztelt Hitelnet!
A párom az 1/1 tulajdonos a felújításban érintett ingatlanban. Nem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak, életvitelszerűen együtt lakunk az áprilisban egy éve született közös gyermekünkkel együtt ebben a házban. Azonban a gyerek és az én állandó bejelentett lakcímem nem a felújításban érintett ingatlanban van, ide csak a tartózkodási helyünk szól 2021. február óta.
Ebben az esetben melyikünk igényelheti a támogatást, ha egyáltalán jogosultak vagyunk rá?
Válaszukat köszönöm!
Tisztelettel: Orsolya

Kedves Orsolya!
Amennyiben párja rendelkezik 1 éves TB jogviszonnyal, úgy igényelheti egyedül a támogatást, mivel nem közös a lakcímük. A leírtak alapján a gyermek még nincs egy éves, így nem feltétel neki az 1 éves állandó lakcím az ingatlanba, de az igénylés benyújtásakor már oda kell szólnia a lakcímnek. Amennyiben április után, tehát az első szülinap után nyújtják be az igénylést, úgy már a gyermeknek is rendelkeznie kell egy éves állandó lakcímmel az ingatlanban.

Tisztelt Hitelnet!
Köszönöm gyors válaszukat.
A gyermeket 2021.03.23-án állandó lakcímre bejelentettük a felújítandó ingatlanba. A felújítást idén tavaszra terveztük és a teljes kifizetését is.
Az utolsó számla kifizetést követő 60 napon belül kell benyújtania a páromnak a támogatás igénylését? Mert ebben az esetben a gyermek még nem lakik itt egy éve.
Vagy megcsinálhatjuk idén tavasszal a teljes felújítást és ki is fizetnénk és várhatunk az igénylés leadásával 2022.03.24-ig?
Válaszukat köszönöm!
Tisztelettel:
Orsolya

Kedves Orsolya!
A gyermeknek akkor nem kell megfelelni az 1 éves állandó lakcímre vonatkozó feltételnek, ha még nincs egy éves. Tehát, ha az első születésnap előtt nem nyújtják be az igénylést, akkor 2022. 03. 24 után lesznek rá jogosultak. Ez az igényélők esetében is teljesülnie kell.
A számlákat addig is gyűjthetik, a felújítást elkezdhetik. Ami fontos, hogy az igénylés benyújtásakor az utolsó teljesített számla nem lehet régebbi, mint 60 nap.


11
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x