A lakásfelújítási támogatás a számlák bruttó vagy nettó összegére vonatkozik?

Az elérhető lakásfelújítási támogatás összegének megállapítása során minden esetben az anyag és munkadíj számláknak a bruttó összegét kell figyelembe venni.  Elfogadható a 27 %-os ÁFA tartalommal rendelkező számlák, a  KATA-s vagy alanyi adómentes vállalkozó által kiállított számla is. Egyedül az 5 %-os ÁFA tartalommal kiállított számlákat nem lehet figyelrmbe venni az igénylés során.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A lakásfelújítási támogatás pályázatnál a közüzemi számlák nem az igénylő nevén van hanem a haszon élvezőnevén elfogadható az igazolás? (igénylő – haszonélvező, gyerek – szülő)

Üdvözlöm!
Jól értem, hogy olyan vállalkozóval is köthetek szerződést a felújításokra (festésre, burkolásra stb.), aki alanyi adómentes vagy KATA-s és a vállalkozói díj Áfa tartalma 0% lesz? Nem fog ez gondot jelenteni a támogatás megítélése során, illetve egészen biztos, hogy nem fogja a támogatási kérelem elutasítását eredményezni? Köszönöm válaszát!

Kedves Betti!
A MÁK által kiadott GYIK-ben is szerepel az alábbi kérdés:
104. A KATA-s vállalkozó által kiállított számla elfogadható?
Igen, a Rendelet szerint a támogatás csak az 5%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla vonatkozásában nem vehető igénybe. A 0%-os és 27%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla elfogadható.

Kültéri nyílászárók belső oldali felújítása, (festése) illetve beépített konyhabútor felújítása (festése) elfogadható a támogatás szempontjából?

Üdvözlöm!
A munkadíjakről milyen szàmlàt fogad el a bank?
A kömüves akit talàlunk ,csak nettó árat mondot,Azt mondta így add szàmlàt àfa mentesen.
Köszönöm


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x