Igen, élettársak, házastársak igénylése esetén a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal szükséges rendelkezni. Tehát amennyiben az egyik fél nem rendelkezik a felújítani kívánt ingatlanban tulajdoni hányaddal, attól még igényelhető a támogatás. Az ingatlan tulajdonosának azonban mindenképp igénylőként kell szerepelnie.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az ingatlan a 22 éves gyermekünk nevén van, aki egyetemista. Én dolgozom, a férjem nyugdíjas. Viszont a házban a férjem és én csak haszonélvezők vagyunk. A támogatást így kinek kell-lehet igényelnie? a fiunknak, aki tulajdonos (100%-ban), vagy nekem, akinek munkaviszonya van, de “csak” haszonélvező?

Kedves Ildi!
Mivel gyermekük már nagykorú, ezért csak úgy tudják igényelni a támogatást, ha a szülők együttesen vagy egyike rendelkezik legalább 50% tulajdonrésszel az ingatlanban.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

És a nagykorú gyermek viszont nem igényelheti, mint tulajdonos? Egyébként a haszonélvezeti jog a jog szerint erősebb jog, mint a tulajdonjog.