A falusi CSOK-ból mekkora hányad igényelhető a vételár kifizetéséhez?

A preferált kistelepülésen lévő lakás vásárlásával egybekötött bővítés, illetve korszerűsítés esetén a lakásvásárlásra a támogatás maximális összegének legfeljebb 50%-a használható fel. Ha ennél magasabb vételárú lakást kíván a támogatást igénylő vásárolni, akkor a támogatás összegét meghaladó vételárrészt kölcsönből vagy saját forrásból kell kiegyenlítenie.

Például egy 6M Ft-os ingatlan esetén a 3 gyermek után járó 10M Ft-os falusi CSOK-nak maximum a fele, 5M Ft használható fel a vételár kiegyenlítéséhez. A vételárból fennmaradó 1M Ft saját erőből vagy – megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén – lakáshitelből finanszírozható.

A támogatási összegnek bővítésre és/vagy korszerűsítésére felhasználható keretére vonatkozóan nincs a fentiekhez hasonló megkötés. Ha a támogatást igénylő 10 millió Ft falusi CSOK támogatásra jogosult, és a megvásárolni kívánt lakás vételára 3 millió Ft, akkor a fennmaradó, legfeljebb 7 millió Ft-ot fordíthatja a támogatási szerződésben, költségvetéssel alátámasztott bővítési és korszerűsítési munkálatokra.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. április 08. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok.
Londonból jön haza lányom és családja (élettárs+2 kiskorú). A házat megvettem és a Csokot szeretnénk igényelni. (Az 1,430M forintot és beköltözés után a fejújítási kedvezményt.
Lehet-e már most kérni a TB igazolást(függetlenül, hogy nyárig még dolgoznak).
Egyiküknek sincs jó lakcímkártyája. (Ezek régi eladott lakások címei). Az újak elkészítése, illetve a jelenlegi lakásomba való bejelentkezés természetesen jó lenne, de a kormányhivatal programjával nem sikerül (illetve pr.hibával leléptet).
Köszönöm, üdvözlettel.

Kedves Fritz!
Ha a ház vételára már kifizetésre került, akkor visszamenőleg már nincs lehetőség a CSOK igénybevételére.
A felújítási támogatásról részletes leírást IDE kattintva olvashat.


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x