A 27%-os áfa meddig igényelhető vissza?

A támogatási kérelmet 2018. január 1-jén vagy azt követően kiállított számla alapján legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani. A határidő a 27%-os ÁFA visszaigénylés esetén a kérelem benyújtására vonatkozik. Az tehát nem probléma, ha az igénylő az építési munkálatokat a fenti határidőig nem fejezi be. Nem az az előírás, hogy a használatbavételi engedélyt kiadják fenti dátumig, hanem az, hogy a kérelmet a támogatott személy benyújtsa.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. március 23. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Igénybe vettük a 10 milliós babaváró és a 10 milliós CSOK támogatást. Mellé igényeltünk 15 milliós kedvezményes hitelt. OTP Banknál igényeltünk mindent, de a hitelügyintézőnk nem adta be a visszaigényléshez szükséges dokumentumokat, így azt az információt kaptuk, hogy utólag már nem lehet igényelni a 27%os ÁFA visszatérítést.
Ez valóban így van? Az építkezés nem generál, hanem saját építkezés. A számláink is frissek, minden adott lenne hozzá.
Köszönöm a segítségüket!

Kedves László!
A támogatások valóban egyidejűleg igényelhetők. Ha a CSOK igényléssel együtt nem került sor az adó-visszatérítési támogatás iránti kérelem benyújtására, akkor arra utólag már nincs lehetőség. Esetleg a teljes hitel és CSOK kérelem visszavonása és újbóli benyújtása lehet megoldás, ha ez nem eredményez túlkészültsétet. Pontos tájékoztatást ez ügyben az érintett bankfiók tud adni Önöknek az ügylet részleteinek ismeretében.


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x