90 nap magyar TB részmunkaidős állással is teljesíthető?

Babaváró hitel igényléséhez legalább 3 éves TB jogviszony igazolása szükséges. Ezt a feltételt elegendő a házaspár egyik tagjának teljesíteni. A kérelem benyújtásakor fennálló 90 napos magyarországi TB jogviszony külföldről hazatért támogatott személy esetén elegendő, ami Tbj. 6. § (1) bekezdés a), b) vagy d)-i) pontja szerinti jogviszonyban töltött idő lehet.

Ha az igénylő korábban is magyarországi TB jogviszonnyal rendelkezett, akkor a 3 éves jogviszonyból legalább 180 napot kell Tbj. 6. § (1) bekezdés a), b) vagy d)-i) pontja szerinti jogviszonyként igazolnia.

A részmunkaidős állás is keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, így külföldről hazatért munkavállaló esetén a 90 nap magyar TB részmunkaidős állással is teljesíthető.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
Párommal Ausztráliában éltünk 2018-2020 májusáig, ahol egészségügyi biztosítást fizettem magam után. Ez a vízumhoz is kellett. 2020 májusában 30 nap bejelentett munkanélküli táppénzen voltam, majd kb. 30 nap elteltével KATÁS vállalkozó, majd újabb 30 nap elteltével alkalmazotti jogviszonyban kerültem. Ebben az esetben jogosultak vagyunk a babaváró hitelre? Még hozzátartozik a teljes képhez, hogy 2018-as kiutazásunkkor magyar munkaviszonyból megszakítás nélkül ausztrál munkaviszonyba léptem.
Mik az elvégzendő lépések ahhoz, hogy sikerrel járjon TB igazoláson. Gyermekem 2021 júliusában várható.

Kedves Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy nekem 2019. május 15. – 2020. 10. 30-ig volt munkahelyem 8 órás bejelentéssel, azóta én munkanélkülin vagyok, tehát megy a tb jogviszonyom. Ez beleszámít a 3 évbe? Most márciustól már munkába tudok állni egy cégnél. Illetve ha ez elfogadható és az én jövedelmem nem éri el a 130.000 nettót, de a páromé igen, akkor is igényelhető?

Kedves Szakértő! Sajnos olyan falba ütköztem, amire eddig senki nem tudott érdemben segíteni. Párommal szeretnénk igényelni a babaváró hitelt, vásároltunk egy ingatlant, jelenleg is folyik az építkezés, tehát lakásfelújítás lenne a cél. A páromnak 2021-08-01-én lesz meg a 3 éves TB jogviszony, sajnos ezzel ő ki is esik, mert 2021.07.06-ra van kiírva az első babánkkal. Nekem teljesül a 3 év TB jogviszony, viszont külföldi munkaviszonyból származik, és itt bonyolódik meg a helyzetem. A külföldi munkaviszonyom jelenleg is aktív, külföldön fizetik utánam a TB-t, viszont én itthon élek, itthon Magyarországon dolgozom a kinti cégnek "Home Office"-ból. 2019-ben 7 hónap huza-vona után… Továbbiak »


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x