45 év felett igényelhető a CSOK meglévő gyermekekre?

Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nincsen szülői felső korhatár. Meglévő gyermeknek számít a magzat is a várandósság betöltött 12. hetét követően. Ez azt jelenti, hogy 45 év feletti igénylő is jogosult lehet a támogatásra, ha meglévő gyermekei után veszi igénybe a támogatást.

Életkorhatárra vonatkozó előírás abban az esetben van, ha az igénylők nem 12. várandóssági hetet betöltött magzat vagy már meglévő gyermek vagy gyermekek után igénylik a támogatást, hanem vállalt gyermek után. Ekkor az igénylők egyike a megelőlegezett CSOK iránti kérelem benyújtásakor nem töltheti be 40. életévét. Vállalt gyermek utáni CSOK jogosultság további feltétele a támogatott személyek házastársi kapcsolata.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
7 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

17 évvel ezelőtt felvettük a 2 gyermek után lakásbővítésre (fél)szocpolt.
Most igényelhetem-e otthonfelújítási támogatást?

Tisztelt Hitelnet! Nem pont ehhez a témához tartozik, de nem találtam jobb kategóriát. Téma: CSOK-os lakásból való kiköltözés megengedett esetei. Honlapjuk szerint a vonatkozó kormányrendelet lehetővé teszi bizonyos esetekben a támogatott ingatlanból történő elköltözést. Ezek egyike, ha: – a támogatott személy vagy a gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelte, közeli hozzátartozó ápolása miatt ideiglenesen nem a támogatott személy lakásában lakik. Kérdésem, hogy ilyen esetben: – ha a CSOK-ban kedvezményezett házaspár egyik tagjának szülője szorul ápolásra, indokolható-e a házastárs vele együtt költözése? – mivel kell igazolni az ápolás szükségességét? – az ilyen célú költözéssel csak ideiglenes tartózkodási hely létesíthető,… Továbbiak »

Kiskorú gyermek nélkül igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás?

Felnőtt gyermekekre igényelhető.e a lakásfelújítási támogatás?

Kedves Ilona,
A lakás felújítási támogatás Sal kapcsolatos legfontosabb információkat ide kattintva tekintheti meg.


7
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x