2,4M Ft Szocpol után igényelhető CSOK különbözet új lakás vásárláshoz?

Jogosult lehet az igénylő CSOK különbözetre új építésű lakás vásárlása esetén akkor is, ha korábban szocpolt vett igénybe. Új építésú lakás vásárlásához két gyermek után jelenleg 2,6M Ft összegű CSOK igényelhető. Ha az igénylők korábban 2,4M Ft összegű szocpolt kaptak, akkor most ugyanazon 2 gyermek után a CSOK és a szocpol különbözetére, jelen esetben 0,2M Ft-ra lehetnek jogosultak.

A CSOK különbözet igénylésével egyidejűleg jogosulttá válnak az illetékmentességre, valamint az 5%-os ÁFA visszatérítésére is.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. március 29. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
2007-ben vettünk fel szocpolt 3 meglévő gyermekre új lakás vásárlásához (3 lakásos társasházban). Ha be akarjuk építeni a hozzánk tartozó tetőteret, van-e jogosultságunk még támogatásra?

Kedves Lajos!
A 3 gyermek után tetőtér-beépítéshez igényelhető 2,2M Ft CSOK-ból le kell vonni a korábban kapott szocpol összegét, ami valószínűleg nagyobb összeg volt, mint a jelenlegi bővítéses CSOK, így további támogatás érvényesítésére sajnos nincs lehetőségük.


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x