fbpx

Hitel gazdasági épület fedezettel?

Hitel szeretne felvenni gazdasági épületre?

Hitelre lenne szüksége, de fedezetként gazdasági épület megnevezésű ingatlan tudna felajánlani? Arra lenne kíváncsi, hogy van-e olyan finanszírozó, amely nyújt jelzáloghitelt gazdasági épületre?

Elfogadható a gazdasági épület fedezetként?

Lakossági hitelek esetén a gazdasági épület nem tartozik a bankok által elfogadható ingatlantípusok közé. A pénzintézetek két fő követelményt támasztanak az ingatlanfedezettel szemben. Az egyik az ingatlan típusára, a másik az értékére vonatkozik.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mi lehet fedezet?

Ha Ön az alábbi típusú ingatlanok valamelyikével rendelkezik, akkor biztos lehet benne, hogy talál megfelelő finanszírozót: családi ház vagy ikerház, sorház, társasházi lakás, egyéb lakóingatlan, hétvégi ház, nyaraló, üdülő. Ezeket az ingatlantípusokat ugyanis minden bank elfogadja fedezetként.

Továbbá vannak olyan pénzintézetek, melyek az alábbi típusú ingatlanokra is adnak kölcsönt:

  • Építési telek, üdülőtelek.
  • Belterületű vendéglátó vagy kereskedelmi üzlethelyiség.
  • Iroda.
  • Vegyes funkciójú ingatlanok, amennyiben az egyik funkció lakás, és mértéke meghaladja az 50 százalékot.
  • Panzió – meghatározott feltételekkel.
  • Kert, gyep, tanya vagy szántó megnevezésű termőföld.

Garázst minden bank csak kiegészítő ingatlanfedezetként fogad el. A garázsnak önálló helyrajzi számmal kell rendelkeznie és értékének el kell érni legalább a 1,5 millió forintot.

A fedezetül szolgáló ingatlant fel kell értékeltetni. Az értékbecslést ingatlanszakértő végzi. Az általa megállapított hitelbiztosítéki vagy forgalmi érték az alapja a maximálisan nyújtható kölcsönösszegnek. Az értékbecslés költséggel jár. Ez általában 30 ezer forintos kiadást jelent, ám ha Ön valamely bankpartnerünk díjelengedési akcióját kihasználva igényel kölcsönt, akkor megspórolhatja ezt az összeget.

Pénzügyi partnereink hitelakcióinak köszönhetően további kedvezmények is elérhetők, melyekről honlapunkon naprakész információkat olvashat!

Számoljon velünk

A fenti ingatlantípusokra kínált jelzáloghitelek aktuális törlesztő részletét számolja ki Ön, online Hitelkalkulátorunk segítségével! A Hitelszámoló a kiválasztott hitelcélra vonatkozóan a bankpiac legkedvezőbb konstrukcióját jeleníti meg. A szintén megjelenő THM figyelembevételével össze is hasonlíthatja az egyes hiteltermékeket.

Egyéni igényeknek és lehetőségeknek megfelelő ajánlatot is kérhet, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az ingyenes ajánlatot Hiteltanácsadóink egy munkanapon belül elkészítik.

Hitelfelvétellel kapcsolatban forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez, akik személyesen, telefonon és online egyaránt elérhetők!

További bejegyzések gazdasági épületre történő hitelfelvétel témában:

[catlist tags="gazdasagi-epulet" numberposts=10 excerpt=yes excerpt_size=10]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdülőtelken /1.200/ m2 van egy 60 m2 gazdasági épületként nyilvántartott ingatlan. Forgalmi értéke 19M forint.
Kaphatok-e lakáscélú jelzáloghitelt, építési hitelt, elég-e fedezetnek?

Kérdésem zártkerti művelési ágból kivett földterület. A rajta lévő gazdasági épület megvásárlásához kaphatok-e lakásvásárlási vagy egyéb hitelt? Ha igen, mi a teendő? A kormányhivatali művelési ág megváltozása megtörtént. Az ingatlan adatai: zártkerti művelés alól kivett terület, gazdasági épület.
Segítségét előre is megköszönöm.
Üdvözlettel: Ilona

4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x