Fundamenta hitel lehetőségek - Hitelnet.hu

Fundamenta hitel lehetőségek

Ha a hitelfelvételt megtakarítással szeretné egybekötni, akkor erre kiváló lehetőséget kínálnak a lakástakarékkal – például a lakáskasszával – kombinált . A megtakarítás lakáscélú jelzáloghitelekkel kombinálható.

Mi a lényege a Fundamentával kombinált hitelnek?

Kombinált hitel esetén az adós a banknak csak kamatot fizet, azt az összeget, ami a megtakarítási időszak lejárata után a tőkét fogja csökkenteni, a Fundamentának fizeti megtakarítás formájában.

Mennyi megtakarítás érhető el kombinált hitellel?

A megtakarítás maximális összege havi 20.000 Ft. Erre az állam évente 30% támogatást ad, ami évi 72.000 Ft-ot jelent, és ehhez jön még hozzá a betéti kamat. A megtakarítási időszak végén az állami támogatással és betéti kamatokkal növelt megtakarítási összeget a Fundamenta a lakáscélú hitel tőketörlesztésére fordítja.

Ha a kiutalt összeg fedezi a fennálló tőketartozást, akkor a hitel megszűnik. Ha nem, akkor annuitásos törlesztésű lesz a kölcsön, vagyis az ügyfél a bank felé már nemcsak kamatot, hanem tőkét is fizet.

A megtakarítás havi összegét az ügyfél határozhatja meg, de a legnagyobb megtakarítás értelemszerűen a havi 20.000 Ft-os befizetéssel érhető el.

Milyen hosszú futamidőre vehető fel a kombinált hitel?

A kombinált akár 20-30 éves futamidőre is felvehető, A szerződés általában 4 évre szól, de 8 éves megtakarítási idő is igénybe vehető.

Van lehetőség a Fundamentával kombinált hitel végtörlesztésére?

A kombinált hitel természetesen a futamidő lejárata előtt is visszafizethető. Amennyiben a végtörlesztésre a megtakarítás lejárata előtt kerül sor, akkor az adós dönthet a Fundamenta sorsáról. A lakáskasszát a hitel megszűnése után is megtartja, majd tovább fizetve azt, a megtakarítási időszak végén az állami támogatással és betéti kamattal növelt résszel együtt lakáscélra fordítja. Ugyan nem célszerű, de az a megoldás is választható, hogy a hitel megszűnésével egyidejűleg megszünteti a megtakarítást is. Ekkor a megtakarításként befizetett összeget a Fundamenta visszautalja, de ilyen esetben az állami támogatás nem jár.

Ha Ön is szeretné kihasználni a kombinált lakáshitel előnyeit, akkor kérje Szakértőink személyre szóló, díjmentes, lakástakarékkal kombinált hitelajánlatát! Ha pedig további kérdése lenne ebben a témában, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

További bejegyzések Fundamenta témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gita szerint:

2019-04-30 - 09:23

A Fundamenta megtakarításunk /társasház/ októberben felszabadul. Az utána kapható hitelt azonnal kell igényelni, vagy mennyi a rendelkezésünkre álló max. időtartam?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-30 - 10:02

Kedves Gita!
Kérdésével kapcsolatban a Fundamenta tud Önnek teljes körű tájékoztatást adni.

Zsuzsa szerint:

2019-04-10 - 13:48

Tisztelt Cím!
Több mint 3 éve fizetek Fundamentát, havi 20.000,-Ft összeggel. Havi nettó jövedelmem 255 ezer Ft. Mennyi hitelt kaphatok lakásvásárláshoz?
Előre is köszönöm a válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-10 - 14:05

Kedves Zsuzsa!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Erika szerint:

2019-04-04 - 21:06

Tisztelt címzett!
Szeptemberben lesz 3 éve, hogy 3 szerződésem van. 3×20.000 Ft-tal fizetem a lakáskasszát. Ősszel szeretnék kb. 10 millió Ft-ért lakást vásárolni. Tehát mind 3 szerződésemre fel szeretném venni a szerződött összeget. Havi jövedelmem nettó 230 ezer Ft. Van egy CIB banki hitelem, havi 70 ezer. (lejárati ideje 2022 június)
Belevághatok ebbe a vásárlásba?
Ha igen, milyen feltételekkel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 09:24

Kedves Erika!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismetetében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a lehetőségeiről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

V-né szerint:

2018-10-26 - 10:58

Milyen hitelt tud nyújtani a Fundamenta lakáskassza folyamatban lévő megtakarítás esetén?
Maradnak-e a régi hitel konstrukciók?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-26 - 11:20

Kedves Asszonyom!
Folyamatban lévő megtakarítás esetén a megtakarítás mellé továbbra is igényelhető kölcsön. Ez ügyben a Fundamenta ügyintézője tud Önnek segíteni.

Kati szerint:

2017-11-27 - 11:47

Külterületi telekre felhasználható-e a fundamenta és kapható-e rá hitel és mennyi?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-29 - 05:12

Kedves Kati!
A Fundamenta csak építési telek (beépítetlen terület megnevezés) vásárlása esetén vehető igénybe, egyéb külterületi telekre nem. Hitel szinté akkor adható telekre, ha az építési telek.

Gabriella szerint:

2017-10-25 - 10:19

Kedves Hitelnet!
A férjem nagyszüleinek a házát szeretnénk megvásárolni, aminek a tulajdonosai az örökösök, vagyis a férjem édesapja és a férjem édesapjának a testvére. A férjem édesapja elajándékozza a férjem részére az ingatlan rá eső részét (50%), a másik részét pedig Fundamenta áthidaló kölcsönnel szeretnénk megvásárolni a férjem nagybátyjától. A kérdésem az, hogy ha a férjem édesapja elajándékozza az ő részét a férjemnek, akkor az önerőnek számít-e a másik rész megvásárlásához? Az ingatlant 13 millió Ft-ra értékelte a Fundamenta értékbecslője, és 6 millió Ft-ban állapodtunk meg a férjem nagybátyjával, tehát 6 millió Ft-ot szeretnénk felvenni a Fundamentától.
Lehetséges ez vagy mindenképp kell 20% önerővel rendelkeznünk?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-25 - 16:10

Kedves Gabriella!
A 13 millió forintra értékelt ingatlan elegendő fedezet lehet 6 millió forint összegű hitel felvételéhez, ha jövedelmi oldalról is fedezett az ügylet. Adott esetben önerő (készpénz) nélkül is megvalósítható a vételár banki finanszírozása.

Zsuzsanna szerint:

2017-09-15 - 09:31

A megvásárolni kívánt lakást Fundamentával vennénk. A lakáson van még 2,8 millió Ft jelzáloghitel.
Befolyásolhatja ez az adásvételt, vagy megterhelt ingatlan vásárlásra nem vehető igénybe Fundamenta?

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-17 - 04:53

Kedves Zsuzsanna!
Nem jelent problémát terhelt ingatlan Fundamentával történő vásárlása. Az adásvételi szerződésben az eladó kötelezettséget vállal arra, hogy önerőből, illetve a vevő által átadott vételárrészből tehermentesíti a lakást. További lehetőség, hogy a vevő által igényelt lakáskölcsönből kerül visszafizetésre a jelzáloghitel, melynek során a tartozás összegét a vevő bankja – a tartozás összegéről kiállított hivatalos igazolás alapján – utalja a hitelnyújtó banknak, s az eladók a visszafizetés igazolása után kapják meg a fennmaradó vételárrészt.

Rita szerint:

2017-08-14 - 22:37

Nekem csak egy kérdésem lenne. Kiszámolták nekem, hogy 8 évre 29 000 Ft lenne a törlesztő részletem 4 millió forintra a Fundamentánál, ami áthidaló kölcsön lenne, tehát ebben benne van a 10 000 Ft-os megtakarításom is, de valahogyan nem jön ki a futamidő végére a 4 000 000 Ft. Mem nagyon értem.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-15 - 06:02

Kedves Rita!
Javasoljuk, hogy keresse meg a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a további részletek ismeretében.

Balázs szerint:

2017-02-27 - 14:52

Kedves Hitelnet!
Egy 60-as években épült ingatlanon tervezünk tetőtér beépítést, és generál felújítást csinálni. Úgy tudom, hogy az ingatlanérték 80%-áig önerő nélkül is vehetek fel hitelt (csak a példa kedvéért az összeg legyen 10M). Van két lejárás közeli fundamentám (csak a példa kedvéért legyen 5M).
A kérdésem, hogy a lakáshitel igénylése után felvehetem-e ezeket hitelként a további munkálatok fedezésére? (és így kifizetni a 15M-t)
Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdv.
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-27 - 15:24

Kedves Balázs!
Törvényi előírás alapján egy ingatlan valóban a forgalmi érték maximum 80%-áig terhelhető, de az egyes hitelintézetek ennél alacsonyabb finanszírozási arányt is meghatározhatnak. Arról, hogy meglévő lakáshitel esetén a Fundamenta milyen mértékig teszi lehetővé további hitel felvételét, az illetékes Fundamenta szakértő tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

Zoltán szerint:

2016-05-03 - 09:43

Tisztelt Cím!
Két dolog érdekelne, válaszukat előre is köszönöm.
Jelen állás szerint, megtakarításom lakáskassza formában van, 10 év melyből 4 év eltelt, havi 20 ezer forintos összeggel. Vásárolnék egy 7,2 milliós házat vidéken. milyen lehetőségem lenne ennek megoldására. Önerőként működik az eddig befizetett megtakarítás? Van-e hitel lehetőség?
Második elképzelés: Van még egy megtakarításom, 10 év melyből 4 év eltelt, havi 10 ezer forintos összeggel. A kettőt egyszerre felhasználhatom-e?
Köszönettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-03 - 10:04

Kedves Zoltán!
Bankpartnereink a megtakarítási időszakban lévő lakáskasszát önerőként sajnos nem tudják figyelembe venni. Arról, hogy azonnali hitel felvételélre van-e lehetősége, a Fundamenta lakáskassza tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Anna szerint:

2016-05-02 - 07:27

Szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségem használt ház vásárlására a fiam részére? Nekem van bejelentett állásom már 10 éve, a fiamnak is 2 éve, csak a fiam jelenleg 4 órás bejelentésbe került! A hitel összege 2,5 millió lenne. Nekünk van már ház hitelünk, amiben én vagyok az adóstárs.
Előre is köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-02 - 09:15

Kedves Anna!
A fennálló hiteltartozása mellett is lehetőség nyílhat további hitelfelvételre. Kérdésére pontos választ azonban csak a konkrét ügylet ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőnk személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!

László szerint:

2016-03-25 - 21:30

Tisztelt Hitelnet!
Fundmentával kombinált lakáshitelem van. A fundementa 8 évre lett kötve és bár csak 2017-ben jár le, én szeretnem hitelemet végtörleszteni már most és a fundementa jelenlegi egyenleget végtörlesztésbe beleforgatni. Lehetséges ez? Elveszítem az állami támogatást vagy ez a 4 éven túl megszüntetett fundementára már nem vonatkozik?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-26 - 14:09

Kedves László!
A Fundamenta megtakarítás megszüntetésével kapcsolatban – a megtakarítás részleteinek ismeretében – a Fundamenta tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA